Η Υγεία των Ελλήνων Στα Χρόνια Της Κρίσης

Η Υγεία Των Ελλήνων Στον "Καθρέφτη"

Στο τέταρτο επεισόδιο της ενημερωτικής εκπομπής "Η Ελλάδα στον Καθρέφτη" παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν τα ευρήματα της έρευνας "Η Υγεία Των Ελλήνων Στα Χρόνια Της Κρίσης".

Την Τετάρτη 6/4, προβλήθηκε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, το τέταρτο επεισόδιο της ενημερωτικής εκπομπής "Η Ελλάδα στον Καθρέφτη", όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας της διαΝΟΕσις "Η Υγεία Των Ελλήνων Στα Χρόνια Της Κρίσης". Την εκπομπή παρουσίασαν ο Κωνσταντίνος Ζούλας και η Νίκη Λυμπεράκη και μαζί τους ήταν από την διαΝΕΟσις, ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Περιεχομένου και ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Διευθυντής Ερευνών.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το επεισόδιο εδώ:

Τα ευρήματα της έρευνας σχολίασε ο π.Υπουργός Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος αναφέρθηκε στο σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και στις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει αυτό στο ασφαλιστικό σύστημα, λόγω του διαρκώς μειούμενου και γηράσκοντος πληθυσμού. Η Μαρίνα Οικονόμου - Λαλιώτη, Αναπλ. Καθηγήτρια Ψυχιατρικής, αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της κρίσης στην ψυχική υγεία των Ελλήνων. Ενδεικτικά ανέφερε πως τα ποσοστά μείζονος κατάθλιψης έχουν παρουσιάσει σημαντική αύξηση κατά τα τελευταία χρόνια (από 3,3% το 2008 σε 12,3% το 2013).

Ο Γιάννης Τούντας, Καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις, που συντόνισε τη διεξαγωγή της έρευνας, επεσήμανε τη διαρκή υπο-χρηματοδότηση του συστήματος υγείας της χώρας και την οριακή του λειτουργία στα χρόνια της κρίσης, ενώ ο π. Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε την αναγκαιότητα λήψης διαρθρωτικών μέτρων σε αντίθεση με την οριζόντια μείωση δαπανών που γίνεται μέχρι και σήμερα στο χώρο της δημόσιας υγείας. Επίσης, ο Γενικός Γραμματεάς Δημόσιας Υγείας, Γιάννης Μπασκόζος αναφέρθηκε στην ανάγκη παρακολούθησης των νοσοκομειακών και φαρμακευτικών δαπανών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας σχολίασαν επίσης οι: Έφη Μπάσδρα , Αναπλ. Καθηγήτρια Ιατρικής ΕΚΠΑ και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις, η Άννα Δαγρέ, Επεμβατική Καρδιολόγος στο Θριάσιο Νοσοκομείο και η Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Ιατρικής ΕΚΠΑ.

 

Η εκπομπή "Η Ελλάδα Στον Καθρέφτη" προβάλλεται στο ΣΚΑΪ κάθε δεύτερη Τετάρτη, στις 00:10 το βράδυ. Μπορείτε να δείτε όλα τα προηγούμενα επεισόδια στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube