workshop krisimwn ypodomwn

Κλειστή Συνάντηση Εργασίας για την Προστασία των Κρίσιμων Υποδομών

Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα αποτελέματα της έρευνας της διαΝΕΟσις "Η Προστασία των Κρίσιμων Υποδομών Της Ελλάδας"

Την Τρίτη, 28 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε κλειστή συνάντηση εργασίας (workshop) για την Προστασία των Κρίσιμων Υποδομών. Στόχος ήταν η παρουσίαση των ευρημάτων και των συμπερασμάτων της έρευνας "Η Προστασία Των Κρίσιμων Υποδομών Της Ελλάδας" και μια παραγωγική συζήτηση γι' αυτά από ειδικούς και εκπροσώπους φορέων.

Ομιλητές ήταν ο Αναπλ. Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικός Υπεύθυνος της έρευνας, Καθηγητής Δημήτρης Γκρίτζαλης, και δύο από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας που εκπόνησε την έρευνα, ο Πάνος Κοτζανικολάου, Επικ. Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και ο Μάνος Μάγκος, Επικ. Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε παρουσίαση της δομής της έρευνας και των συμπερασμάτων που προκύπτουν από αυτή. Ακολούθησε παρουσίαση του λεπτομερούς στρατηγικού σχεδίου για την προστασία των Κρίσιμων Υποδομώντης Ελλάδας, στο οποίο καταλήγει η έρευνα. Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα εδώ:

Επιτελικh Σyνοψη (PDF)

Α' Μeρος (PDF)

Β' Μeρος (PDF)

Γ'Μeρος

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν ενεργά οι προσκεκλημένοι οι οποίοι, εκπροσωπώντας αρμόδιους και άμεσα εμπλεκόμενους φορείς (π.χ. Υπουργεία, Οργανισμοί Λιμένος κ.λπ.),  μετέφεραν τις προσωπικές τους εμπειρίες και έθεσαν προβληματισμούς για την κρισιμότητα του ζητήματος και την επιτακτική ανάγκη λήψης μέτρων από την ελληνική πολιτεία.