Έρευνες

Όλες οι έρευνες της διαΝΕΟσις σε μία σελίδα.

H Τοπική Αυτοδιοίκηση Στην Ελλάδα

Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα σήμερα; Πώς μπορούν να οργανωθούν καλύτερα οι δήμοι και από πού μπορούν να προέλθουν οι πόροι που θα διασφαλίσουν την αυτονομία και την αποτελεσματικότητά τους;

Το Νέο Παραγωγικό Μοντέλο

Ένα Νέο Παραγωγικό Μοντέλο Για Την Ελλάδα

Πώς πρέπει να αλλάξει η ελληνική οικονομία; Υπάρχει περιθώριο κοινωνικής συνεννόησης και συναίνεσης; Το ερευνητικό έργο της διαΝΕΟσις προσπαθεί να περιγράψει το νέο παραγωγικό μοντέλο που χρειάζεται η χώρα.

Η Ανασυγκρότηση Της Βόρειας Εύβοιας

Η διαΝΕΟσις συμμετέχει ενεργά στο έργο της επιτροπής που συστάθηκε το καλοκαίρι του 2021 για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, υλοποιώντας αφιλοκερδώς δύο από τις μελέτες του στρατηγικού σχεδίου.

Οι Νέοι Της Ελλάδας

Τι απασχολεί τους Έλληνες νέους; Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματά τους, οι σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και ποιες οι στάσεις και οι αντιλήψεις τους για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία μας;

Επανεκκίνηση Της Ελληνικής Οικονομίας

Μια σειρά από policy papers και reports που χαρτογραφούν τη σημερινή κατάσταση και τα βασικά προβλήματα σε κρίσιμους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και καταλήγουν σε συγκεκριμένες βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προτάσεις πολιτικής για την επίλυσή τους.

Το Δημογραφικό Πρόβλημα Της Ελλάδας

Ποια είναι η δημογραφική σύσταση της χώρας μας; Πώς θα εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια; Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις του φαινομένου; Και τι μπορούμε να κάνουμε για να αυξήσουμε το δείκτη γονιμότητας αλλά και για να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα;

World Values Survey

Η διαΝΕΟσις υποστήριξε και υλοποίησε για πρώτη φορά τη συμμετοχή της Ελλάδας στην παγκόσμια έρευνα αξιών World Values Survey. Τα αποτελέσματα αποτελούν έναν πολύτιμο και αποκαλυπτικό αξιακό χάρτη της κοινωνίας μας.

Λύσεις Υπάρχουν

Με αφορμή το ομώνυμο βιβλίο της διαΝΕΟσις, συγκεντρώνουμε best practices, case studies και ιστορίες επιτυχίας από άλλες χώρες που κατάφεραν να επιλύσουν μερικά από τα σημαντικά προβλήματα της εποχής μας.