Χάρτης Εξόδου από την Κρίση

Ο Πρώτος "Χάρτης"

Η διαΝΕΟσις παρουσιάζει το πρώτο της βιβλίο, έναν "Χάρτη Εξόδου" από την οικονομική κρίση.

Στο πλαίσιο διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της και με στόχο να συμβάλει περαιτέρω στην ενίσχυση του δημόσιου διάλογου, η διαΝΕΟσις προχωρά στην έκδοση του πρώτου της βιβλίου με τίτλο: "Χάρτης εξόδου από την κρίση: Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα".

Το βιβλίο αποτελεί μια ολοκληρωμένη προσπάθεια χαρτογράφησης των δομικών αιτίων της κρίσης, και μια συνολική πρόταση για την έξοδο από αυτή. Στο πρώτο μέρος αναλύει τους λόγους αποτυχίας του προηγούμενου παραγωγικού μοντέλου της χώρας και αξιολογεί την πορεία της οικονομίας στην περίοδο του μνημονίου, ενώ στη συνέχεια καταλήγει στην παρουσίαση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, καταθέτοντας μια σειρά από ρεαλιστικές, ιεραρχημένες προτάσεις πολιτικής.

Η συγγραφική ομάδα του βιβλίου, με συντονιστή τον Καθηγητή του ΟΠΑ και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις Πάνο Τσακλόγλου αποτελείται από τους: Γιώργο Οικονομίδη Αναπληρωτή Καθηγητή του ΟΠΑ, Γιώργο Παγουλάτο Καθηγητή του ΟΠΑ και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις, Χρήστο Τριαντόπουλο Ερευνητή ΚΕΠΕ και  Αποστόλη Φιλιππόπουλο, Καθηγητή του ΟΠΑ.

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο στο e-shop της διαΝΕΟσις. Κοστίζει 9 ευρώ.

xartis_eksodou_apo_tin_krisi_book_cover