Τζόναθαν Τέπερμαν
Αρθρογραφια |

"Λύσεις Υπάρχουν" - Μία Εκδήλωση Με Τον Τζόναθαν Τέπερμαν

Πώς τα κράτη επιβιώνουν και ευημερούν σε περίοδο κρίσης; Μία ομιλία και ένα βιβλίο με δέκα παραδείγματα επιτυχίας σε δέκα χώρες του κόσμου.

Πώς επιβιώνουν τα κράτη σε περίοδο κρίσης; Πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα της οικονομικής ύφεσης, της ανισότητας, της διαφθοράς, της μετανάστευσης; Όλες οι χώρες του κόσμου αντιμετωπίζουν λίγο έως πολύ τέτοια προβλήματα. Ποιες είναι οι λύσεις;

Ο Τζόναθαν Τέπερμαν, αρχισυντάκτης του περιοδικού Foreign Affairs, ταξίδεψε σε δέκα τοποθεσίες του πλανήτη και κατέγραψε πώς τα κράτη αυτά έλυσαν δέκα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας στο βιβλίο του "Λύσεις Υπάρχουν: Δέκα παραδείγματα από χώρες που έλυσαν κρίσιμα προβλήματα της εποχής μας". Το βιβλίο κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τη διαΝΕΟσις, και με αυτή την αφορμή οργανώνουμε μια εκδήλωση στην Αθήνα την Τετάρτη, 3 Μαΐου, στο ξενοδοχείο Caravel.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας στην εκδήλωση εδώ:

Δηλώση ΣυμμετοχΗΣ

Το βιβλίο, λεπτομέρειες για το οποίο θα μάθετε σύντομα, περιλαμβάνει μια σειρά από ιστορίες επιτυχίας πολιτικών ηγετών που κατόρθωσαν να λύσουν σημαντικά προβλήματα. Ποιο ήταν το πρόγραμμα που εφάρμοσε η Βραζιλία για να καταπολεμήσει την ακραία φτώχεια; Πώς εξαφάνισε μέσα σε λίγα χρόνια τη διαφθορά η Σιγκαπούρη; Ο Τέπερμαν μίλησε με τους ηγέτες που εφάρμοσαν τις επιτυχημένες πολιτικές και περιγράφει, όχι μόνο τις διάφορες πτυχές τους, αλλά και πώς έφτασαν από θεωρίες, υποσχέσεις και νομοσχέδια να γίνουν πράξη. Τα αποτελέσματα μπορούν να αποτελέσουν παράδειγμα για όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

H διαΝΕΟσις με την έκδοση της ελληνικής μετάφρασης του βιβλίου με τον τίτλο «Λύσεις Υπάρχουν», προσφέρει ένα εγχειρίδιο με αισιόδοξα μηνύματα για σύγχρονους πολιτικούς και απαιτητικούς πολίτες. Στην εκδήλωση ο Τέπερμαν θα μας μιλήσει για τα βασικά συμπεράσματα και τα βασικά μαθήματα που προκύπτουν από αυτά τα παραδείγματα.

Λίγα λόγια για τον Τζόναθαν Τέπερμαν

Ο Τζόναθαν Τέπερμαν είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Γεννήθηκε στον Καναδά και ζει στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε λογοτεχνία στο πανεπιστήμιο Yale και Νομική στα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και της Νέας Υόρκης.

Είναι αρχισυντάκτης του περιοδικού Foreign Affairs από τον Φεβρουάριο του 2011. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Newsweek, ενώ συνεργάζεται με εφημερίδες και περιοδικά (Νew York Times, The Atlantic, The New Republic). To βιβλίο του “The Fix: How Nations Survive and Thrive in a World in Decline” κυκλοφόρησε στα αγγλικά τον Σεπτέμβριο του 2016.

Σχολίασαν το βιβλίο:

Μια ποικιλία από πρακτικές, συγκεκριμένες λύσεις σε μεγάλα προβλήματα, που έρχονται από αναπάντεχα μέρη

New York Times


Κάθε μέρα συζητάμε για τα προβλήματα και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε. Αυτό είναι ένα θαυμάσιο, πανέξυπνο και καλογραμμένο βιβλίο, που μας δίνει τις λύσεις. Ο Τέπερμαν ταξίδεψε στον κόσμο και εντόπισε τις χώρες που αντιμετώπισαν τις μεγάλες προκλήσεις και βρήκαν καινοτόμες λύσεις για αυτές. Αυτό το βιβλίο θα σας πληροφορήσει, θα σας διαφωτίσει και, κυρίως, θα σας φτιάξει το κέφι»

Φαρίντ Ζακαρία


Αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, ο Τέπερμαν βρίσκει και τα μαθήματα που μπορούν να λειτουργήσουν ως πρότυπα παντού. Πολλοί αναγνώστες θα εκπλαγούν διαπιστώνοντας πως αυτές οι ιστορίες επιτυχίας κρύβονταν πίσω από δραματικά πρωτοσέλιδα

Kirkus Reviews

 

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο στο e-shop της διαΝΕΟσις, εδώ:ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ - ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ