"Λύσεις Υπάρχουν" - Η Παρουσίαση Του Βιβλίου Του Τζόναθαν Τέπερμαν

Μία Εκδήλωση Για Το "Λύσεις Υπάρχουν"

Η διαΝΕΟσις παρουσίασε στο ελληνικό κοινό το πρώτο της μεταφρασμένο βιβλίο και ο συγγραφέας Τζόναθαν Τέπερμαν παροτρύνει πολιτικούς να βρουν την τόλμη και να πάρουν περισσότερα ρίσκα.

Την Τετάρτη 3/5 η διαΝΕΟσις διοργάνωσε εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα «Λύσεις Υπάρχουν» με κεντρικό ομιλητή τον συγγραφέα του βιβλίου, γνωστό δημοσιογράφο και αρχισυντάκτη του περιοδικού Foreign Affairs Τζόναθαν Τέπερμαν.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 700 συμμετέχοντες, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ελληνική έκδοση με πρωτοβουλία της διαΝΕΟσις του βιβλίου «Λύσεις Υπάρχουν: Δέκα παραδείγματα από χώρες που έλυσαν κρίσιμα προβλήματα της εποχής μας». Ο συγγραφέας Τζόναθαν Τέπερμαν ταξίδεψε σε πολλές χώρες του κόσμου, παίρνοντας συνεντεύξεις από παγκόσμιους ηγέτες και καταγράφοντας τους τρόπους με τους οποίους οι ηγέτες αυτοί κατάφεραν να αντιμετωπίσουν κρίσιμα προβλήματα της εποχής. Μέσα από την αφήγηση των ελπιδοφόρων αυτών ιστοριών ο συγγραφέας καταλήγει σε διάφορα μαθήματα, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν χρήσιμα παραδείγματα για όλες τις χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο ιδρυτής και πρόεδρος της διαΝΕΟσις Δημήτρης Δασκαλόπουλος:

"Στην Ελλάδα ξέρουμε ότι υπάρχουν λύσεις.  Ξέρουμε επίσης καλά και ποιες ακριβώς είναι οι λύσεις. Είναι αυτές που μας υπόσχονται ανεπιφύλακτα –χρόνια τώρα– όλοι οι πολιτικοί που διεκδικούν την ψήφο μας, είναι αυτές που υπογράφουμε κάθε τόσο στα μνημόνια και επαναλαμβάνουμε σε κάθε αξιολόγηση, είναι ακόμα αυτές που ψηφίζουμε σε νόμους αλλά δεν εφαρμόζουμε.

Παρά την όποια πρόοδο, επί 7 χρόνια τώρα, η χώρα βυθίζεται και οι πολίτες υποφέρουν. Δεν πρωτοτυπώ αν εκφράσω μια κραυγή αγωνίας.  Σε αυτήν θέλω απλώς να προσθέσω την προσδοκία και την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε σύντομα να βρούμε τη συλλογική ωριμότητα, την κοινωνική συναίνεση και –κυρίως– την πολιτική βούληση να κάνουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά το προφανές και το αναγκαίο".

Στην ομιλία του ο Τζόναθαν Τέπερμαν συνέχισε διατυπώνοντας την άποψη ότι πολλά κράτη -εκτός από την Ελλάδα- βρίσκονται στις μέρες σε κρίση και προτρέπει πολιτικές ηγεσίες και κυβερνήσεις να βρουν την τόλμη να παίρνουν περισσότερα ρίσκα και να εφαρμόζουν πιο καινοτόμες πολιτικές, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

"Δεν ξέρουμε αν οι πολιτικοί θα δείξουν ότι έχουν την ακεραιότητα και την τόλμη να κάνουν αυτό που χρειάζεται. Όμως εδώ ερχόμαστε εμείς. Παρά τα μεγάλα εμπόδια που αντιμετωπίζει μια χώρα, όσο επικίνδυνα κι αν είναι, πρέπει να θυμόμαστε ότι το να παίρνουμε ρίσκα, είναι η δουλειά του πολιτικού. Γι' αυτό τους πληρώνουμε: για να παίρνουν ρίσκα. Η δική μας δουλειά, ως πολίτες ως ψηφοφόροι ως ακτιβιστές, είναι να διασφαλίζουμε ότι αυτό κάνουν οι πολιτικοί. Γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή".

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο Τζόναθαν Τέπερμαν απάντησε σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου και διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ:

Μπορείτε να αγοράσετε το βιβλίο "Λύσεις Υπάρχουν" στο e-shop της διαΝΕΟσις, εδώ:

Ε-SHOP