Mια εκδήλωση με αφορμή την πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2017.

Μια Εκδήλωση Της διαΝΕΟσις Για Τη Νέα Γενιά Στην Ελλάδα

Mια εκδήλωση με αφορμή την πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις για την ανεργία των νέων και τις διαγενεακές σχέσεις, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2017.

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου η διαΝΕΟσις πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα "Η Νέα Γενιά Στην Ελλάδα: Ένα Υπαρξιακό Πρόβλημα;". Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στο πλαίσιο του Thessaloniki Summit 2017 και σε αυτήν παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν τα επιμέρους ευρήματα των ερευνών της διαΝΕΟσις για τη νέα γενιά Ελλήνων.

Στην τοποθέτησή του, ο Δημήτρης Μαύρος, μέλος Δ.Σ. της MRB, ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουν οι σχέσεις των νέων με τους γονείς τους, τη αντιλήψεις τους απέναντι στην ανεργία, στην απασχόληση και στις προοπτικές τους για το μέλλον.

Ο Μάνος Ματσαγγάνης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις αναφέρθηκε στα ποσοστά της ακραίας φτώχειας στους νέους, αλλά και στις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης σε τομείς όπως η απασχόληση, η εκπαίδευση, η μετανάστευση και η κοινωνική προστασία.

O Γιώργος Πρεβελάκης, Καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου της Σορβόνης (Paris Ι) και μέλος του Αdvisory Βoard της διαΝΕΟσις αναφέρθηκε στη νέα διασπορά που δημιουργείται από τη μετανάστευση των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλάκης, π. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σκιαγράφησε την εικόνα της νέας γενιάς εργαζομένων στην Ελλάδα, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδαίτερα χαμηλούς μισθούς και υψηλές εργοδοτικές εισφορές, τονίζοντας την ανάγκη να βρεθούν λύσεις.

Η εκδήλωση άνοιξε με εισαγωγικό χαιρετισμό από τον Γενικό Διευθυντή της διαΝΕΟσις Διονύση Νικολάου, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η Αθανασία Μπίδιου, αρχισυντάκτρια του Voria.gr.