Η Ελληνική Κρίση: Κρίση στην Ευρώπη ή Ευρωπαϊκή Κρίση;

Μια εκδήλωση για την ελληνική κρίση που συνδιοργάνωσαν η διαΝΕΟσις, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το CERI - Sceinces Po.

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2018, στο κτήριο του Γαλλικού Ινστιτούτου, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η διαΝΕΟσις, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το CERI-Sciences Po για την ελληνική κρίση.

Η εκδήλωση είχε τίτλο "Η Ελληνική Κρίση: Κρίση στην Ευρώπη ή Ευρωπαϊκή Κρίση;" και ουσιαστικά αποτελεί τη δεύτερη εκδήλωση της διαΝΕΟσις σε συνεργασία με το CERI-Sciences Po που επιχειρεί να αναλύσει τις θεσμικές, πολιτικές, πολιτισμικές και γεωπολιτικές διαστάσεις της ελληνικής κρίσης. H πρώτη εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στις 7 Δεκεμβρίου 2016 στο Παρίσι.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να εξεταστεί η ελληνική κρίση στο πλαίσιο των ευρύτερων γεωπολιτικών, οικονομικών και πολιτικών εξελίξεων σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο. Για το θέμα αυτό τοποθετήθηκαν ο Christian Lequesne, καθηγητής, Sciences Po-CERI, πρώην διευθυντής CERI, ο Pierre Mirel, πρώην διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Διεύρυνσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, διευθυντής ερευνών της διαΝΕΟσις και ο Γιώργος Πρεβελάκης, καθηγητής, Πανεπιστήμιο Pantheon-Sorbonne (Paris 1) και CERI και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαράφογλου.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 προσκεκλημένοι, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα και να ανταλλάξουν απόψεις με τους ομιλητές.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από τη σελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου στο Facebook, ενώ, μπορείτε να την παρακολουθήστε ολόκληρη  εδώ: