Μια Κλειστή Συνάντηση Εργασίας για Δημόσιο Χρέος, Ασφαλιστικό και Φορολογικό

Η συνδυαστική πρόταση της διαΝΕΟσις για την αντιμετώπιση τριών από τους πέντε "δράκους" που εμποδίζουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παρουσιάστηκε και συζητήθηκε από ένα κοινό ειδικών.

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, κλειστή συνάντηση εργασίας, στην οποία παρουσιάστηκε και σχολιάστηκε η τριπλή συνδυαστική πρόταση της διαΝΕΟσις για το δυσθεώρατο χρέος, το υπό κατάρρευση ασφαλιστικό σύστημα και το προβληματικό φορολογικό σύστημα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι συγγραφείς της πρότασης Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην υπουργός, Μιλτιάδης Νεκτάριος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην ΓΓΠΣ και ΓΓΔΕ Χάρης Θεοχάρης παρουσίασαν τα βασικά της σημεία.

Στη συνάντηση συμμετείχαν με σχόλια και παρεμβάσεις πρώην υπουργοί, εκπρόσωποι υπουργείων και στελέχη του ευρύτερου δημόσιου τομέα, υψηλόβαθμα στελέχη του τραπεζικού κλάδου, εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και στέλεχη ερευνητικών φορέων και επιχειρήσεων.

Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου, ενώ μέσα από τον ευρύ κύκλο παρεμβάσεων που ακολούθησε τις αρχικές παρουσιάσεις των συγγραφέων της πρότασης, οι συμμετέχοντες έθεσαν επιπλέον προβληματισμούς και ανέλυσαν επιμέρους πτυχές της μελέτης.