Μια Διαδικτυακή Συζήτηση Για Τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό Του Κράτους

Το πέμπτο diaNEOsis LIVE με κεντρικό ομιλητή τον Κυριάκο Πιερρακάκη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 19:00.

Γιατί είναι απαραίτητος ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους; Πώς διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και ποια είναι τα οφέλη για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων; Ποια βήματα έχουν γίνει μέχρι σήμερα και ποια πρέπει να γίνουν ακόμα;

O Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ήταν ο κεντρικός ομιλητής του πέμπτου diaNEOsis LIVE με θέμα "Πώς Θα Γίνει ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Κράτους" που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου στις 19:00.

Κατά τη διάρκειά του, ο Κυριάκος Πιερρακάκης συνομίλησε με τον Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλο για το πού βρισκόμαστε σήμερα και για τις μελλοντικές προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, ενώ απάντησε και στα ερωτήματα που έστελναν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του Live.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός ανακοίνωσε για πρώτη φορά δημόσια την ψηφιοποίηση των Πιστοποιητικών Οικογενειακής Κατάστασης, τη Θέσπιση Μητρώου Διαδικασιών, όπως και την επικείμενη ψήφιση του Κώδικα Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Δήλωσε, επίσης, ότι η επικοινωνία των πολιτών με τα ΚΕΠ θα μπορεί να πραγματοποιείται σύντομα υπό τη μορφή τηλεδιάσκεψης.

Απαντώντας σε ερωτήματα των συμμετεχόντων, ο υπουργός είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται για τη διευκόλυνση της λειτουργίας της δικαιοσύνης, τη χρησιμότητα των ανοιχτών δεδομένων για τη λήψη καλύτερων αποφάσεων, την απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, καθώς και τις δράσεις του υπουργείου για θέματα ευρυζωνικότητας και ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων. Ενημέρωσε επίσης τους συμμετέχοντες για το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία της έκδοσης ηλεκτρονικών ταυτοτήτων και του νέου προσωπικού αριθμού. Τέλος ανέφερε τους τρόπους με τους οποίους το υπουργείο μεριμνά για την προσέλκυση κινηματογραφικών παραγωγών και την έκδοση οδηγιών για χρήση δημόσιων χώρων σε γυρίσματα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ: