Ένα Νέο Μνημόνιο Συνεργασίας Με Το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

H συνεργασία έχει ως στόχο την από κοινού αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δύο φορέων.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν  η διαΝΕΟσις και το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου και ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αιμίλιος Περδικάρης.

Το μνημόνιο συνεργασίας της διαΝΕΟσις και του ΑΠΕ-ΜΠΕ έχει στόχο την από κοινού αξιοποίηση των δυνατοτήτων των δύο φορέων. Συγκεκριμένα, έχει ως αντικείμενο την παροχή τεχνογνωσίας, τεχνικών υποδομών εκπαίδευσης και εμπειρογνωμοσύνης σε ζητήματα που άπτονται της οικονομικής, εκπαιδευτικής και ψηφιακής ανάπτυξης των δύο φορέων.

Σε δήλωσή του ο κ. Νικολάου τόνισε: "Είναι χαρά και τιμή για τη διαΝΕΟσις η υπογραφή Μνημονίου συνεργασίας με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων που στην ουσία αποτελεί το εθνικό πρακτορείο της χώρας και εκ της θέσεώς του εξυπηρετεί στόχους με εθνική εμβέλεια. Από την άλλη μεριά, η διαΝΕΟσις είναι ένας ανεξάρτητος ερευνητικός οργανισμός που παράγει αξιόπιστο ερευνητικό υλικό, η πανελλαδική διάχυση του οποίου θα μπορούσε να συμβάλλει στη δική μας αποστολή, που είναι η άρση εμποδίων της χώρας με στόχο τον εκσυγχρονισμό των θεσμών και την επίτευξη μακροχρόνιας αναπτυξιακής προοπτικής. Πιστεύω στην αναγκαιότητα και την αποτελεσματικότητα αυτής της συνεργασίας γιατί μας συνδέουν κοινές αξίες ανεξαρτησίας, αξιοπιστίας και οράματος για μια σύγχρονη Ελλάδα".

Από την πλευρά του ο κ. Περδικάρης σημείωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι σήμερα γιατί με την υπογραφή του μνημονίου με τη διαΝΕΟσις σφραγίζουμε τη συνεργασία που ούτως ή άλλως έχουμε. Μία πετυχημένη συνεργασία με έναν φορέα, ο οποίος διακρίνεται για τη συμβολή του στον δημόσιο διάλογο με μια σφραγίδα αξιοπιστίας. Κι αυτό ακριβώς είναι το χαρακτηριστικό το οποίο θέλουμε να δώσουμε και στη συγκεκριμένη συνεργασία. Να μπορέσουμε δηλαδή και οι δυο φορείς να προσφέρουμε στον δημόσιο διάλογο με τις έρευνες της διαΝΕΟσις και με τη διάχυση των αποτελεσμάτων των ερευνών μέσα από τα δικά μας δίκτυα και να συνεργαστούμε ευρύτερα για την οργάνωση κοινών εκδηλώσεων. Πιστεύω ότι θα είναι μια συνεργασία, η οποία θα είναι απόλυτα πετυχημένη και ουσιαστική γιατί ακριβώς έχει να προσφέρει πάρα πολλά στις κοινωνικές εξελίξεις και γενικότερα στον διάλογο, αλλά και σε όσα μας απασχολούν και θα συνεχίσουν να μας απασχολούν το επόμενο διάστημα".