Όροι Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου E-Shop

Το site αυτό ανήκει αποκλειστικά στην διαΝΕΟσις

Οι παρόντες Όροι Χρήσης εφαρμόζονται κατ’ αποκλειστικότητα σε κάθε πώληση προϊόντων μέσω του ιστοτόπου dianeosis.org.  Οποιεσδήποτε αποκλίσεις από αυτούς θα πρέπει να επιβεβαιώνονται από την διαΝΕΟσις. Οποιοιδήποτε άλλοι Όροι και Προϋποθέσεις αποκλείονται ρητώς. Κάθε χρήστης που εισέρχεται και κάνει χρήση των υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος θεωρείται ότι συναινεί και αποδέχεται ανεπιφύλακτα τους όρους που εδώ διατυπώνονται, χωρίς καμία εξαίρεση. Εάν κάποιος χρήστης δεν συμφωνεί με αυτούς του όρους οφείλει να απέχει από τη χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος και από κάθε συναλλαγή με αυτό.  Με την αποστολή της παραγγελίας σας επιβεβαιώνετε ότι αποδέχεστε τους παρόντες όρους.

1. Οι υποχρεώσεις των Πελατών

Οι πελάτες είναι υπεύθυνοι για την επιλογή Προϊόντος και την καταλληλότητά του για τους σκοπούς τους.

2. Παραγγελίες

Οι παραγγελίες πρέπει να λαμβάνονται εγγράφως μέσω διαδικτύου δια της συμπληρώσεως και αποστολής της σχετικής Φόρμας Παραγγελίας που υπάρχει στον ιστότοπο dianeosis.org. H παραγγελία σας θεωρείται ληφθείσα από την διαΝΕΟσις από την στιγμή που θα λάβετε σχετική ενημέρωση της κατάστασης παραγγελίας. Οι ενημερώσεις περί της κατάστασης παραγγελίας εμφανίζονται στην οθόνη του χρήστη και αποστέλλονται με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας που έχει καταχωρήσει ο χρήστης. Κατά τη διάρκεια επεξεργασίας κάθε καταχωρηθείσας παραγγελίας επιβεβαιώνεται και η διαθεσιμότητα αποθέματος των προϊόντων που παραγγείλατε. Στις αναγραφόμενες τιμές των διαφόρων προϊόντων που αποτυπώνονται στις σελίδες του ιστοτόπου συμπεριλαμβάνεται και ο νόμιμος Φ.Π.Α. Οι τιμές του ηλεκτρονικού καταστήματος μπορούν να αλλάξουν οποτεδήποτε χωρίς προειδοποίηση. Οι διάφορες προσφορές προϊόντων ισχύουν μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων. Η διαΝΕΟσις δεν ευθύνεται και δεν δεσμεύεται για τυχόν σφάλματα σε χαρακτηριστικά, φωτογραφίες ή άλλα στοιχεία προϊόντων που αναγράφονται στον ιστοτόπο dianeosis.org όπως και δεν μπορεί να εξασφαλίσει ότι δεν θα υπάρχουν σφάλματα από οποιαδήποτε αιτία κατά την εισαγωγή ή/και ενημέρωση αυτών.

3. Ακυρώσεις Παραγγελιών

Μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία σας σε οποιαδήποτε φάση πριν την ολοκλήρωση της καλώντας στο 2130 023000 ή με email στο info@dianeosis.org. Ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης της παραγγελίας σας θα σας ενημερώσουμε για τις επιλογές που έχετε.

4. Παράδοση Παραγγελιών

H αποστολή των προϊόντων στον πελάτη θα γίνεται ταχυδρομικά με εταιρεία κούριερ που έχει επιλέξει ως συνεργάτη της η διαΝΕΟσις.

Oι χρεώσεις αποστολής έχουν ως εξής:

Για αποστολή εντός Λεκανοπεδίου Αττικής το κόστος αποστολής ανέρχεται στα 2 ευρώ. Σε περίπτωση που η παραγγελία ξεπερνά τα 15 ευρώ, το κόστος αποστολής είναι δωρεάν.

Για αποστολή στην υπόλοιπη Ελλάδα, εκτός Λεκανοπεδίου Αττικής, το κόστος αποστολής ανέρχεται στα 3 ευρώ. Σε περίπτωση που η παραγγελία ξεπερνά τα 15 ευρώ, το κόστος αποστολής είναι δωρεάν.

Για αποστολή σε χώρες του εξωτερικού, το κόστος αποστολής ανέρχεται στα 25 ευρώ.

Ο χρόνος αποστολής είναι περίπου 1-2 εργάσιμες μέρες από την ημέρα της παραγγελίας για το Λεκανοπέδιο Αττικής, 2-4 ημέρες για την υπόλοιπη Ελλάδα και 5-10 εργάσιμες ημέρες για το εξωτερικό (στην τελευταία περίπτωση ενδέχεται να υπάρχουν τροποποιήσεις ανάλογα με τη χώρα αποστολής). Ως εργάσιμες μέρες υπολογίζονται οι καθημερινές μέρες της εβδομάδας (πλην Σαββάτου, Κυριακής και αργιών).

5.Εγγύηση

Η διαΝΕΟσις δεν παρέχει εγγύηση ούτε εγγυάται προστασία για προϊόντα τρίτων (προϊόντα που δεν κατασκευάζονται ή/και συναρμολογούνται από ή για λογαριασμό της διαΝΕΟσις και τα οποία η διαΝΕΟσις απλά μεταπωλεί) . Για τέτοια προϊόντα θα λαμβάνετε εγγύηση απευθείας από τον κατασκευαστή ή τον παρέχοντα την άδεια χρήσης. Η διαΝΕΟσις δεν παρέχει εγγύηση ούτε εγγυάται καταλληλότητα πωλούμενου προϊόντος για οποιονδήποτε συγκεκριμένο σκοπό.

6. Ανωτέρα Βία

Η διαΝΕΟσις δεν ευθύνεται για καθυστερήσεις στην εκτέλεση (συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης) που οφείλονται σε περιπτώσεις που δεν μπορούν να αποδοθούν σε υπαιτιότητα της διαΝΕΟσις ή οφείλονται σε ανωτέρα βία, σε τέτοιες περιπτώσεις δε,  θα  παρατείνεται αντίστοιχα ο χρόνο για την εκτέλεση. Ενδεικτικά παραδείγματα μπορεί να είναι απεργίες, τρομοκρατικές ενέργειες, πόλεμος, προβλήματα των προμηθευτών / μεταφοράς / παραγωγής, διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών, κυβερνητικές ή νομοθετικές πράξεις και φυσικές καταστροφές. Εάν τέτοια περιστατικά διαρκέσουν πλέον των 2 μηνών, η συμφωνία αγοράς μέσω του παρόντος ιστότοπου μπορεί να καταγγελθεί από οποιονδήποτε συμβαλλόμενο χωρίς αποζημίωση.

7. Επιστροφές Προϊόντων - Δικαιώματα Καταναλωτών

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, αζημίως και χωρίς να υποχρεούστε να μας ανακοινώσετε το λόγο για τον οποίο επιθυμείτε την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας 14 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που θα παραλάβετε τα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή σας επιβαρύνει μόνο το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων. Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους, μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο.

Επιστροφές γίνονται δεκτές με την προϋπόθεση ότι:

  • Επικοινωνήσατε πριν την παρέλευση της προθεσμίας των 14 ημερών με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα όπως αναφέρεται παρακάτω. Για την τήρηση της προθεσμίας αρκεί η αποστολή εντός αυτής.
  • Τα προϊόντα βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους.
  • Το προϊόν συνοδεύεται από την απόδειξη λιανικής ή το τιμολόγιο.

Για την επιθυμία σας να μας επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, θα πρέπει να μας ειδοποιήσετε εγγράφως στο info@dianeosis.org με θέμα «Αίτηση Επιστροφής Προϊόντος» αναφέροντας ημερομηνία/αριθμό παραστατικού αγοράς όπως και την αιτιολογία της επιστροφής εντός της ως άνω προθεσμίας. Μόλις λάβετε έγγραφη έγκριση επιστροφής από την διαΝΕΟσις, θα πρέπει να αποστείλετε τα προϊόντα προς επιστροφή στην κατάσταση που αναφέρεται παραπάνω στην εξής διεύθυνση: Γρανικού 7, 15125, Μαρούσι, Αττική.

Για την αποφυγή δικής σας ταλαιπωρίας, καλό είναι να ελέγχετε προσεκτικά κατά τη στιγμή της παράδοσης της παραγγελίας σας την κατάσταση των πωλούμενων προϊόντων και το άθικτο της συσκευασίας τους, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν εμφανή ελαττώματα (π.χ. σπασμένο εμπόρευμα, κλπ). Στην περίπτωση που διαπιστώσετε κάποιο ελάττωμα πρέπει να επικοινωνήσετε με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα αμέσως μετά την παράδοση την ίδια ημέρα ή το αργότερο την επόμενη εργάσιμη στο 2130 023000 ή στο email info@dianeosis.org.

Κατά τα λοιπά, για την αντιμετώπιση ελαττωμάτων ή ελλείψεων συνομολογημένων ιδιοτήτων στα πωλούμενα είδη ισχύουν οι προβλέψεις του αστικού κώδικα. Για να θεωρείται μία ιδιότητα συνομολογημένη, θα πρέπει να πιστοποιείται ως τέτοια εγγράφως από αμφότερα τα μέρη.

Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων, η επιστροφή των χρημάτων σας θα γίνετε  αναλόγως με τον τρόπο που επιλέξατε να πληρώσετε την παραγγελία σας και λαμβανομένου υπόψη και του χρόνου και τρόπου με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η επιστροφή τους, θα ολοκληρώνεται εντός 14 ημερών από την ημερομηνία υπαναχώρησης.

Η παρούσα Σύμβαση δεν επηρεάζει οποιαδήποτε περαιτέρω δικαιώματα καταναλωτών που προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία.

8. Τροποποίηση των όρων του παρόντος

H διαΝΕΟσις διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί ή να ανανεώνει τους όρους και τις προϋποθέσεις συναλλαγών. Η τροποποίηση ή ανανέωση θα ισχύει από την στιγμή που θα ενημερωθεί σχετικά το παρόν κείμενο για οποιαδήποτε αλλαγή. Εάν οποιοδήποτε τμήμα των παρόντων όρων αποδειχθεί άκυρο ή ανεφάρμοστο με απόφαση δικαστηρίου, οι υπόλοιποι όροι εξακολουθούν να ισχύει. Η διαΝΕΟσις δύναται να συνάψει συμφωνία για την ανάθεση των υποχρεώσεών της σε κατάλληλο τρίτο πρόσωπο.  Κανένα άλλο μέρος δεν δικαιούται να εκχωρήσει ή μεταβιβάσει τα δικαιώματα ή τις υποχρεώσεις του. Όλες οι κοινοποιήσεις πρέπει να γίνονται εγγράφως (δια χειρός, με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, fax ή επιστολή μέσω ταχυδρομείου πρώτης κατηγορίας, η οποία θα θεωρείται παραδοθείσα 48 ώρες μετά την ταχυδρόμησή της).

9. Ισχύον Δίκαιο – Δικαιοδοσία

Ο παρών ιστότοπος, οι όροι χρήσης του και οι συμφωνίες που συνάπτονται από το παρόν, διέπονται από το Ευρωπαϊκό και το Ελληνικό Δίκαιο, ιδίως δε από τα νομοθετήματα που ρυθμίζουν θέματα σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις πωλήσεις από απόσταση και την προστασία των καταναλωτών και υπάγονται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων της Αθήνας.

 

 

Πολιτική Απορρήτου  - Ασφάλεια Συναλλαγών

Καλώς ήλθατε στις ιστοσελίδες της εταιρίας μας. Κάνοντας χρήση του site μας, συμφωνείτε με τους παρακάτω όρους.

Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντική για εμάς. Η παρούσα Πολιτική (εφεξής «Πολιτική») αφορά τις προϋποθέσεις συλλογής, αποθήκευσης και χρήσης των προσωπικών σας στοιχείων (εφόσον είστε νομικό πρόσωπο) από την διαΝΕΟσις – ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με έδρα στην οδό Γρανικού 7, στο Μαρούσι Αττικής, τηλ. 2130023000, e-mail. info@dianeosis.org όταν επισκέπτεστε, εγγράφεστε ή χρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα (e-shop) στην ηλεκτρονική τοποθεσία dianeosis.org/shop.

Είστε ελεύθεροι να κάνετε χρήση του ιστότοπου dianeosis.org σύμφωνα με τον Νόμο και τα χρηστά ήθη. Η ευθύνη για τα περιεχόμενα των συναλλαγών ανήκει αποκλειστικά σε σας. Η διαΝΕΟσις δεν ασκεί κανένα είδος διόρθωσης ή παρέμβασης στα δεδομένα που μεταφέρετε. Ζητάμε να συμπληρώνετε σωστά τα εξής πεδία (όνομα, διεύθυνση, μήνυμα) στις on-line φόρμες επικοινωνίας. Η χρήση του site της διαΝΕΟσις υπόκειται στην εφαρμοζόμενη Ελληνική και Διεθνή νομοθεσία και συμφωνείτε να μην χρησιμοποιείτε το site μας με σκοπό να παραβιάσετε αυτή ή οποιαδήποτε νομοθεσία.

1. Λίγα λόγια για το ηλεκτρονικό κατάστημα dianeosis.org/shop

Ο ιστότοπος dianeosis.org αποτελεί τον δικτυακό τόπο της εταιρείας διαΝΕΟσις – ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, όπου βρίσκεται και το ηλεκτρονικό κατάστημα έκθεσης και πώλησης των προϊόντων της διαΝΕΟσις. Η διαΝΕΟσις (στο εξής «Εταιρεία») είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δημοσιεύει επιστημονικές μελέτες και έρευνες. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη λειτουργία και τους σκοπούς της Εταιρείας, εδώ. 

Οποιοδήποτε λογισμικό διατίθεται για φόρτωση (downloading) από αυτόν τον διακομιστή, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της διαΝΕΟσις.

  1. η χρήση τέτοιων εγγράφων από αυτόν τον διακομιστή περιορίζεται αποκλειστικά για πληροφοριακούς και μη εμπορικούς σκοπούς ή είναι μόνον προσωπική και απαγορεύεται να αντιγραφούν ή να τεθούν σε άλλο δίκτυο υπολογιστών, καθώς και να διανεμηθούν με οποιαδήποτε άλλα μέσα επικοινωνίας
  2. δεν επιτρέπεται καμία απολύτως επέμβαση στα έγγραφα. Οποιαδήποτε άλλη χρήση απαγορεύεται αυστηρά από το νόμο και ενδέχεται να συνεπάγεται αυστηρές αστικές και ποινικές κυρώσεις. Οι παραβάτες διώκονται νομικά.

Η διαΝΕΟσις δεν εγγυάται ότι οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα έγγραφα και στις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται σ' αυτόν τον διακομιστή είναι κατάλληλες για οποιονδήποτε σκοπό. Κάθε τέτοιο έγγραφο και σχετική γραφική απεικόνιση παρέχεται "ως έχει" χωρίς καμιά απολύτως εγγύηση οποιουδήποτε είδους.

Η διαΝΕΟσις δεν φέρει ευθύνη ούτε υποχρέωση αποζημίωσης για οποιαδήποτε ζημιά συμπεριλαμβανομένης ηθικής βλάβης προκύπτει από αδυναμία παροχής υπηρεσιών υποστήριξης.

Χρησιμοποιώντας το site, συμφωνείτε απόλυτα ότι η χρήση γίνεται με δική σας ευθύνη. Η διαΝΕΟσις κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας αλλά δεν μπορούμε να εγγυηθούμε ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές ή λάθη. Οποιαδήποτε αναφορά ή και link σε άλλο site, παρέχεται για την διευκόλυνσή σας και δεν ευθυνόμαστε για τα περιεχόμενα, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχονται (διαφήμιση ή πώληση) στα site αυτά. Οι φωτογραφίες των προϊόντων είναι ενδεικτικές.

Πνευματικά Δικαιώματα

Στο site περιλαμβάνονται υλικό, σήματα και άλλα διακριτικά και/ή περιεχόμενο που ανήκει στην διαΝΕΟσις και προστατεύεται από το Νόμο. Όλα τα περιεχόμενα του site (συμπεριλαμβανομένων κειμένων, γραφικών, εικόνων, φωτογραφιών και λογισμικού) αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της διαΝΕΟσις και προστατεύονται από την Ελληνική και Διεθνή Νομοθεσία. Απαγορεύεται η οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή και αναμετάδοση του υλικού, χωρίς έγγραφη άδεια της εταιρίας. Η εμφάνισή του στον διαδικτυακό τόπο δεν μπορεί κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή εκχώρηση άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους.

2. Τι είναι τα προσωπικά δεδομένα;

Ο όρος «προσωπικά δεδομένα», όπως χρησιμοποιείται στην παρούσα Πολιτική, αναφέρεται σε πληροφορίες φυσικών προσώπων είτε ιδιωτών είτε επαγγελματιών, όπως ονοματεπώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας, στοιχεία πιστωτικών καρτών κ.ά., οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδιορίσουν την ταυτότητα ενός πελάτη ή επισκέπτη του ηλεκτρονικού καταστήματος, εφεξής «Προσωπικά Δεδομένα ή Δεδομένα».

3. Τι είναι η Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων;

Επεξεργασία Προσωπικών Δεδομένων είναι η συλλογή, καταχώρηση, οργάνωση,  αποθήκευση, προσαρμογή, μεταβολή, ανάκτηση, αναζήτηση πληροφοριών, χρήση,  διαβίβαση σε τρίτους, διάδοση, συσχέτιση, συνδυασμός, περιορισμός, διαγραφή και  καταστροφή Προσωπικών Δεδομένων φυσικών προσώπων.

4. Ποια Δεδομένα σας συλλέγουμε;

Α) Κατά την επίσκεψη και πλοήγηση σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

Δε συλλέγουμε Δεδομένα σας, παρά μόνο όσα συλλέγονται από τα cookies που έχετε επιτρέψει δια της συγκατάθεσης σας να χρησιμοποιηθούν και τα οποία αναφέρονται αναλυτικά στην Πολιτική Cookies, εδώ / link  και όσα αναφέρονται στη συνέχεια.

Β) Κατά την ολοκλήρωση μιας παραγγελίας:

Για την ολοκλήρωση μιας παραγγελίας από το ηλεκτρονικό κατάστημα της Εταιρείας, απαιτείται η υποχρεωτική καταχώρηση σε ειδική φόρμα, των παρακάτω αληθών στοιχείων από την πλευρά του χρήστη:

  • Όνομα
  • Επώνυμο
  • E-mail
  • Σταθερό ή κινητό τηλέφωνο επικοινωνίας
  • Φυσική διεύθυνση
  • Ταχυδρομικός Κώδικας
  • Χώρα διαμονής
  • Περιφέρεια διαμονής
  • Πόλη διαμονής

Επίσης υπάρχει η επιλογή συμπλήρωσης των παρακάτω προαιρετικών πεδίων:

  • Όροφος
  • Ειδικό πεδίο για αποστολή μηνύματος που σχετίζεται με την παραγγελία
  • Όνομα εταιρείας (για αποστολή σε γραφεία)

 

Θα πρέπει, αφού αποδεχθείτε τους όρους χρήσης του ηλεκτρονικού καταστήματος να ολοκληρώσετε την παραγγελία σας. Στη συνέχεια, θα μεταφερθείτε αυτόματα στην κρυπρογραφημένη εφαρμογή ασφαλών ηλεκτρονικών πληρωμών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πληρωμή.Επιπρόσθετα για την ολοκλήρωση της πληρωμής ενδέχεται να απαιτηθούν στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας σας.

Γ) Συλλέγουμε δεδομένα προτιμήσεων και περιήγησης, δηλαδή καταγράφουμε τα προϊόντα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος που τοποθετείτε στο καλάθι ή στα αγαπημένα σας ή έχετε αγοράσει στο παρελθόν.

Δ) Επίσης, αν έχετε συναινέσει να σας στέλνουμε ενημερωτικό υλικό (newsletter) καταχωρούμε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στην «λίστα αποστολής newsletter».

5. Για ποιο σκοπό επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία σας;

Συλλέγουμε τα Δεδομένα σας αποκλειστικά για τους σκοπούς των παρεχόμενων υπηρεσιών του ηλεκτρονικού καταστήματος dianeosis.org/shop και ιδίως για α) τη διαχείριση της πώλησης των προϊόντων μας, π.χ. την επικοινωνία και ενημέρωση σας σχετικά με τη διαθεσιμότητα προϊόντων και την εξέλιξη παραγγελίας, την εκτέλεση της παραγγελίας σας, την αποστολή των προϊόντων στη διεύθυνση σας, τη διαχείριση των οφειλών σας προς την Εταιρεία, την πραγματοποίηση επιστροφών, την παροχή εγγυήσεων, β) τη συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία π.χ. έκδοσης τιμολογίου, γ) την έρευνα ικανοποίησης των πελατών,  προώθηση προϊόντων, περιοδική αποστολή ενημερωτικών δελτίων για προϊόντα και υπηρεσίες, καθώς και για την ευρύτερη δραστηριότητα του οργανισμού, όπως ενημερώσεις για εκδηλώσεις, έρευνες και δράσεις της διαΝΕΟσις.

6. Ποια είναι η νομιμοποιητική βάση επεξεργασίας των Δεδομένων σας από την Εταιρεία;

Η επεξεργασία των στοιχείων αιτούντος, επικοινωνίας, χρέωσης, αποστολής, συναλλαγών είτε γίνεται για την εκτέλεση της σύμβασης πώλησης των προϊόντων που διατίθενται στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, είτε στηρίζεται στη συναίνεση του ίδιου του χρήστη.

Δεδομένα σας, όπως το Α.Φ.Μ., η Δ.Ο.Υ. και τα στοιχεία τιμολογίων συλλέγονται και τηρούνται στο πλαίσιο συμμόρφωσής μας με έννομη υποχρέωση που επιβάλλεται από την εκάστοτε ισχύουσα φορολογική νομοθεσία.

Για τα Δεδομένα σας που σχετίζονται με την αποστολή ενημερωτικών δελτίων (newsletter), την προώθηση προϊόντων, την έρευνα ικανοποίησης και την χρήση Cookies το σύννομο της επεξεργασίας τους στηρίζεται στη δική σας συναίνεση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Πολιτική Cookies εδω.

7. Ποιοι είναι οι αποδέκτες των Δεδομένων σας;

Στα προσωπικά σας δεδομένα έχει πρόσβαση μόνο το απολύτως απαραίτητο προσωπικό της εταιρείας, το οποίο έχει δεσμευθεί με ρήτρες εμπιστευτικότητας και οι συνεργαζόμενες με εμάς επιχειρήσεις, οι οποίες επεξεργάζονται τα Δεδομένα σας ως Εκτελούντες την Επεξεργασία για λογαριασμό μας και σύμφωνα με τις εντολές μας. Πρόκεται για τις εταιρείες :

  • Νevma ("Μπουγιούρης – Φρυγανιώτης Ο.Ε"), που προσφέρουν στη διαΝΕΟσις υπηρεσίες Web Hosting και Web Development
  • Γενική Ταχυδρομική, ("ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΡΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΩΝ"), που προσφέρει στη διαΝΕΟσις υπηρεσίες διανομής των προϊόντων του ηλεκτρονικού καταστηματος στους πελάτες.
  • Εθνική Τράπεζα Της Ελλάδας, ("ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.") που προσφέρει στη διαΝΕΟσις υπηρεσίες ασφαλούς και κρυπτογραφημένου συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών στο ηλεκτρονικό κατάστημα
  • Mailchimp, που παρέχει στη διαΝΕΟσις υπηρεσίες αποστολής ενημερωτικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (newsletters)Ενδέχεται να μοιραστούμε ή να γνωστοποιήσουμε τα Δεδομένα σας όταν το έχετε ζητήσει εσείς ρητά ή όταν απαιτείται εκ του νόμου.

 

8. Πώς εξασφαλίζουμε ότι οι Εκτελούντες την Επεξεργασία σέβονται τα Προσωπικά σας Δεδομένα;

Οι Εκτελούντες την επεξεργασία έχουν συμφωνήσει και δεσμευτεί συμβατικά με την Εταιρεία:

  • να τηρούν εχεμύθεια,
  • να μη στέλνουν σε τρίτους Δεδομένα χωρίς την άδεια της Εταιρείας,
  • να λαμβάνουν κατάλληλα μέτρα ασφαλείας,
  • να συμμορφώνονται με το νομικό πλαίσιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων και ιδίως τον Κανονισμό GDPR.

 

9. Στέλνουμε τα Δεδομένα σας στο εξωτερικό;

Δεν στέλνουμε τα Δεδομένα σας εκτός Ελλάδος. Τα Προσωπικά σας Δεδομένα αποτελούν αντικείμενο αποθήκευσης και επεξεργασίας μόνο εντός Ελλάδας.

 

10. Ευθύνη του χρήστη

Οι χρήστες συμφωνούν και αναλαμβάνουν να μη χρησιμοποιούν τo ηλεκτρονικό κατάστημα για:

  • αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που είναι παράνομο, προκαλεί προσβολή και βλάβη στην διαΝΕΟσις ή σε οποιονδήποτε τρίτο ή προσβάλλει την εμπιστευτικότητα ή το απόρρητο πληροφοριών οιουδήποτε προσώπου,
  • αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου που προκαλεί προσβολή των χρηστών ηθών, κοινωνικών αξιών, δικαιωμάτων ανηλίκων κ.λ.π.,
  • αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου για το οποίο οι χρήστες δεν έχουν δικαίωμα μετάδοσης σύμφωνα με το νόμο ή τις εν ισχύ συμβάσεις (όπως εσωτερικές πληροφορίες, ιδιοκτησιακές και εμπιστευτικές πληροφορίες που αποκτήθηκαν ή αποκαλύφθηκαν ως μέρος εργασιακών σχέσεων ή που καλύπτονται σε συμφωνίες εμπιστευτικότητας),
  • αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε περιεχομένου το οποίο παραβιάζει οποιαδήποτε ευρεσιτεχνία, εμπορικό σήμα, εμπορικό μυστικό, πνευματικά δικαιώματα ή άλλα άϋλα ή μη ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων,
  • αποστολή, δημοσίευση, αποστολή με e-mail ή μετάδοση με άλλους τρόπους οποιουδήποτε υλικού το οποίο περιέχει ή θα μπορούσε να περιέχει ιούς λογισμικού ή οποιουσδήποτε άλλους κώδικες, αρχεία ή προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την διακοπή, την πρόκληση βλάβης, την καταστροφή ή τον εξοπλισμό της λειτουργίας οποιουδήποτε λογισμικού ή υλικού υπολογιστών,
  • ηθελημένη ή αθέλητη παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας ή των διατάξεων,
  • παρενόχληση τρίτων με οποιοδήποτε τρόπο,
  • συλλογή ή αποθήκευση προσωπικών δεδομένων σχετικά με άλλους χρήστες.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, τα μέλη, οι συνεργάτες, οι υπάλληλοι, η διοίκηση και άλλοι συνεργάτες της διαΝΕΟσις δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από τρίτα μέλη τα οποία χρησιμοποιούν το site της διαΝΕΟσις. Κάθε χρήση αντίθετη προς τα ανωτέρω εκτός των τυχών ή και αστικών κυρώσεων επιφέρει και διακοπή των παρεχόμενων υπηρεσιών χωρίς καμία ειδοποίηση.

 

11. Πότε διαγράφουμε τα Δεδομένα σας;

Διαγράφουμε τα Δεδομένα που έχετε καταχωρήσει στη ειδική φόρμα του ηλεκτρονικού καταστήματος για την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας μετά από διάστημα 5 ετών.

Διαγράφουμε τα Δεδομένα συγκατάθεσης για την αποστολή ενημερωτικού δελτίου, μόλις δηλώσετε ότι δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία (newsletter), έπειτα από αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@dianeosis.org, με θέμα «ΑΠΕΓΓΡΑΦΉ ΑΠΟ ΤΟ NEWSLETTER» και αποστολέα το mail το οποίο δεν θέλετε να παραλαμβάνει ενημερώσεις από τη διαΝΕΟσις. Η ίδια δυνατότητα δίνεται σε όλους τους εγγεγραμμένους στη «λιστα αποστολής Newsletter», σε κάθε newsletter που αποστέλει η διαΝΕΟσις, σε ευδιακριτο σημείο στο κάτω μέρος του newsletter. Επίσης, τα δεδομένα συγκατάθεσης για την αποστολή ενημερωτικού δελτίου διαγράφονται εντός έξι μηνών  από την τελευταία αποστολή ενημερωτικού δελτίου (newsletter).

Τα Δεδομένα που συλλέγουν τα Cookies, τα διαγράφουμε σύμφωνα με την Πολιτική Cookies

 

12. Για πόσο χρονικό διάστημα θα σας αποστέλλουμε ενημερωτικό υλικό;

Θα σας αποστέλλουμε ενημερωτικό υλικό (newsletter) μόνο με την συγκατάθεσή σας, για όσο χρονικό διάστημα τα στοιχεία σας βρίσκονται στη «λίστα αποστολής newsletter», δηλαδή για όσο δεν έχει παρέλθει εξάμηνο από τη διακοπή αποστολής ενημερωτικών δελτίων (newsletter) και δεν έχετε δηλώσει ότι δεν επιθυμείτε πλέον να λαμβάνετε ενημερωτικά δελτία (newsletter).

 

13. Είναι ασφαλή τα Δεδομένα σας;

Η διαΝΕΟσις αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Δεσμευόμαστε να διαφυλάσσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα. Έχουμε λάβει κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των Δεδομένων σας από κάθε μορφής τυχαία ή αθέμιτη επεξεργασία.

To dianeosis.org χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), για ασφαλείς online εμπορικές συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο κρυπτογραφούνται όλες οι προσωπικές σας πληροφορίες, συμπεριλαμβάνοντας τον αριθμό της πιστωτικής κάρτας, το όνομα και την διεύθυνση σας, έτσι ώστε να μην μπορούν να διαβαστούν ή να αλλαχτούν κατά την μεταφορά τους στο Internet. Eπίσης, η εταιρεία Nevma, που παρέχει στη διαΝΕΟσις υπηρεσίες Web Hosting και Web Development τηρεί όλα τα κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, καθώς και πολιτική backup.

Τα εν λόγω μέτρα επανεξετάζονται και τροποποιούνται όταν κρίνεται απαραίτητο.

Η με οποιοδήποτε τρόπο επεξεργασία των Δεδομένων σας επιτρέπεται μόνο σε εξουσιοδοτημένα από εμάς πρόσωπα, εργαζόμενους και συνεργάτες μας αποκλειστικά για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς.

Όταν στέλνετε ένα αίτημα online, οι πληροφορίες που μας παρέχετε χρησιμοποιούνται για να σας απαντήσουμε ηλεκτρονικά στην ερώτησή σας. Θεωρούμε τις αιτήσεις που συμπληρώνετε και την ηλεκτρονική αλληλογραφία που στέλνετε απόρρητη. Δεν μεταβιβάζουμε το περιεχόμενο αυτών παρά μόνο στον άμεσα ενδιαφερόμενο αποδέκτη, εκτός και εάν δώσετε ψευδή ηλεκτρονική διεύθυνση ή προσπαθήσετε να πάρετε τη θέση κάποιου άλλου όταν στέλνετε πληροφορίες online.  Στην τελευταία περίπτωση τα μη ακριβή / ορθά στοιχεία αυτά διαγράφονται. Η διαΝΕΟσις έχει συνδέσεις με άλλα sites. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για την πολιτική ασφαλείας τους ή για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται τους ηλεκτρονικούς τους επισκέπτες.

14. Ποια είναι τα δικαιώματα σας;

Έχετε δικαίωμα πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα.

Αυτό σημαίνει ότι έχετε το δικαίωμα να ενημερωθείτε από εμάς εάν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας. Αν επεξεργαζόμαστε Δεδομένα σας μπορείτε να ζητήσετε να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας, το είδος των Δεδομένων σας που τηρούμε, σε ποιους τα δίνουμε, πόσο διάστημα τα αποθηκεύουμε, αν γίνεται αυτοματοποιημένη λήψη αποφάσεων, αλλά και για τα λοιπά δικαιώματα σας, όπως διόρθωσης, διαγραφής δεδομένων, περιορισμού της επεξεργασίας και υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Έχετε δικαίωμα διόρθωσης ανακριβών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Αν διαπιστώσετε ότι υφίσταται λάθος στα Δεδομένα σας μπορείτε να μας υποβάλλετε αίτηση για να τα διορθώσουμε (π.χ. διόρθωση ονόματος ή ενημέρωση αλλαγής διεύθυνσης).

Έχετε δικαίωμα διαγραφής/δικαίωμα στη λήθη.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να διαγράψουμε τα δεδομένα σας αν δεν είναι απαραίτητα πλέον για τους ως άνω αναφερόμενους σκοπούς επεξεργασίας ή επιθυμείτε να ανακαλέσετε την συναίνεση σας στην περίπτωση που αυτή είναι η μόνη νόμιμη βάση.

Έχετε δικαίωμα φορητότητας των Δεδομένων σας.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να λάβετε σε αναγνώσιμη μορφή τα Δεδομένα που έχετε παράσχει ή να μας ζητήσετε να τα διαβιβάσουμε σε άλλο υπεύθυνο επεξεργασίας.

Έχετε δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας.

Μπορείτε να μας ζητήσετε να περιορίσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας για όσο χρόνο εκκρεμεί η εξέταση των αντιρρήσεων σας ως προς την επεξεργασία.

Έχετε δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των Δεδομένων σας.

Μπορείτε να αντιταχθείτε στην επεξεργασία των Δεδομένων σας ή να άρετε τη συγκατάθεση σας και εμείς θα σταματήσουμε την επεξεργασία των Δεδομένων σας, αν δεν υφίστανται άλλοι επιτακτικοί και νόμιμοι λόγοι που υπερισχύουν έναντι του δικαιώματος σας.

14. Πώς μπορείτε να ασκήσετε τα δικαιώματα σας;

Για να ασκήσετε τα δικαιώματα σας μπορείτε να μας στείλετε σχετικό Αίτημα είτε στην ταχυδρομική διεύθυνση της Εταιρείας (Γρανικού 7, 15125, Μαρούσι Αττικής), είτε στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (info@dianeosis.org) με τίτλο «Άσκηση δικαιώματος πρόσβασης/ διόρθωσης/ διαγραφής/ περιορισμού/ εναντίωσης», είτε στην ηλεκτρονική φόρμα επικοινωνίας (https://www.dianeosis.org/contact/) με περιγραφή του Αιτήματος σας και εμείς θα φροντίσουμε να το εξετάσουμε και να σας απαντήσουμε το συντομότερο δυνατό.

15. Πότε απαντάμε στα Αιτήματα σας;

Η απάντησή μας στο αίτημά σας θα λάβει χώρα εντός (1) ενός μηνός από τη λήψη του. Αν χρειαστούμε παράταση δύο (2) μηνών για την απάντηση στο αίτημά σας, λόγω της πολυπλοκότητας αυτού ή λόγου του μεγάλου αριθμού των αιτημάτων θα σας ενημερώσουμε το συντομότερο δυνατό. (2) δύο μηνών εντός των οποίων θα σας απαντήσουμε.

16. Πού μπορείτε να απευθυνθείτε για την εξέλιξη των Αιτημάτων σας;

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 2130023000.

17. Κάνουμε χρήση αυτοματοποιημένης λήψης αποφάσεων/ περιλαμβανομένης της κατάρτισης προφίλ κατά την επεξεργασία των Δεδομένων σας;

Δε λαμβάνουμε αποφάσεις, ούτε προβαίνουμε σε κατάρτιση προφίλ, βάσει αυτοματοποιημένης επεξεργασίας των Δεδομένων σας.

Γίνεται χρήση «cookies» στην ιστοσελίδα μας dianeosis.org , πάντοτε μετά από ενημέρωση και συγκατάθεσή σας.

18. Ποιο είναι το εφαρμοστέο δίκαιο κατά την πλοήγησή σας στην ιστοσελίδα μας;

Το site έχει δημιουργηθεί και ελέγχεται από την διαΝΕΟσις.  Η χρήση και η ερμηνεία του site υπόκειται στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία. Αν επιλέξετε να έχετε πρόσβαση στο site μας από άλλη χώρα, έχετε την ευθύνη να ακολουθείτε τους Νόμους της χώρας αυτής.

Οι παραπάνω όροι δεσμεύουν κάθε χρήστη του site της διαΝΕΟσις, οι οποίοι συμφωνούν με το πλήρες περιεχόμενό τους, η  δε διαΝΕΟσις έχει το δικαίωμα να κάνει αλλαγές στο περιεχόμενο του site και στους ανωτέρους όρους χωρίς καμία προειδοποίηση.

Επεξεργαζόμαστε τα Δεδομένα σας σύμφωνα με το Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 2016/679/ΕΕ, και εν γένει το ισχύον εθνικό και ευρωπαϊκό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για την προστασία προσωπικών δεδομένων.

19. Πού μπορείτε να προσφύγετε αν παραβιάσουμε το ισχύον δίκαιο για την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων;

Έχετε δικαίωμα να υποβάλετε καταγγελία στην Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (ταχυδρομική δ/νση Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, τηλ. 210. 6475600, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) contact@dpa.gr), αν θεωρείτε ότι η επεξεργασία των Προσωπικών Δεδομένων σας παραβιάζει τον ισχύον εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο δίκαιο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

20. Πώς θα ενημερωθείτε για τυχόν τροποποιήσεις της παρούσας Πολιτικής;

Θα ενημερώνουμε την παρούσα Πολιτική όποτε αυτό είναι αναγκαίο. Εάν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές στην Πολιτική ή στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά Δεδομένα σας, θα σας ειδοποιούμε είτε δημοσιεύοντας μια ειδοποίηση σε εμφανές σημείο προτού οι αλλαγές τεθούν σε ισχύ είτε με κάθε άλλο πρόσφορο τρόπο. Σας ενθαρρύνουμε να διαβάζετε ανά τακτά διαστήματα την παρούσα Πολιτική για να γνωρίζετε πώς προστατεύονται τα Δεδομένα σας

Η Εταιρεία είναι Yπεύθυνος Eπεξεργασίας των Δεδομένων που επεξεργάζεται. Η διεύθυνσή μας είναι  Γρανικού 7, 6ος όροφος, τηλέφωνο επικοινωνίας: 2130 023000, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email): info@dianeosis.org.