Εκδηλώσεις

Δύο Συζητήσεις Της διαΝΕΟσις Στο Delphi Economic Forum 2021

Η διαΝΕΟσις για πέμπτη συνεχή χρονιά στηρίζει ως content partner το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών φιλοξενώντας δύο συζητήσεις.

Η διαΝΕΟσις για πέμπτη συνεχή χρονιά στηρίζει ως content partner το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στο πλαίσιο αυτό διοργάνωνει δύο συζητήσεις.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Μαΐου στις 14.15 και αφορούσε στην προσχολική αγωγή στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά, παρουσιάστηκε η πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με το νέο πρόγραμμα λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών στη χώρα μας, η οποία πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση το προσεχές διάστημα. Η διαΝΕΟσις συνέβαλε στην προσπάθεια αυτή με ερευνητική ομάδα, η οποία συνεργάστηκε με την επιτροπή του Υπουργείου υπό τον συντονισμό του καθηγητή του Yale Κώστα Μεγήρ.

Στη συζήτηση, που έγινε υπό τον συντονισμό του Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλου, συμμετείχαν οι:

  • Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • Κώστας Μεγήρ, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Yale στην έδρα Warner III Professor και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις
  • Sally Grantham-McGregor, Ομότιμη Καθηγήτρια διεθνούς παιδικής υγείας, University College London

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ:

Το Σάββατο 15 Μαΐου στο διάστημα 15:10 - 15:50, σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα τις απόψεις των Ελλήνων και των Τούρκων για τις σχέσεις των δύο χωρών. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Τουρκίας του ΕΛΙΑΜΕΠ σχεδίασε μια έρευνα κοινής γνώμης που καταγράφει τις στάσεις και τις απόψεις των πολιτών για τα ελληνοτουρκικά θέματα και τις σχέσεις των δύο χωρών, η οποία έτρεξε ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Τουρκία. Έλληνες και Τούρκοι την ίδια χρονική περίοδο, απάντησαν στις ίδιες ερωτήσεις, για το πώς βλέπουν οι μεν τους δε, πόσα ξέρουν οι μεν για τους δε, πού συμφωνούν και πού διαφωνούν στα θέματα των διμερών σχέσεων, πόσο μοιάζουν, πόσο διαφέρουν. Με τη στήριξη της διαΝΕΟσις, η έρευνα αυτή έτρεξε από την εταιρεία ερευνών MRB στην Ελλάδα και τον ερευνητικό οργανισμό KONDA στην Τουρκία.

Στη συζήτηση την οποία συντόνισε ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος από τη διαΝΕΟσις συμμετείχαν οι:

  • Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ
  • Δημήτρης Α. Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος MRB Hellas
  • Ιωάννης Ν. Γρηγοριάδης, Αν. Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Μπίλκεντ - Επικεφαλής Προγράμματος Τουρκίας του ΕΛΙΑΜΕΠ
  • Όγια Γεγέν, από το Πανεπιστήμιο Σαμπαντζί
  • Εβρέν Μπαλτά, Καθηγήτρια διεθνών σχέσεων στο πανεπιστήμιο Όζγεγιν και senior scholar στο Istanbul Policy Center

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την εκδήλωση, εδώ: