Εκδηλώσεις

Η διαΝΕΟσις Στο Delphi Economic Forum 2022

Η διαΝΕΟσις στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με δύο συζητήσεις και συμμετοχές στελεχών της σε τρεις συζητήσεις.

ΗδιαΝΕΟσις για έκτη συνεχή χρονιά στήριξε ως content partner το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο πραγματοποιήθηκε με φυσική παρουσία από την Τετάρτη 6 έως το Σάββατο 9 Απριλίου

Στο πλαίσιο αυτό, η διαΝΕΟσις διοργάνωσε δύο συζητήσεις, ενώ στελέχη της συμμετείχαν σε τρεις επιπλέον συζητήσεις.

Η πρώτη συζήτηση που διοργάνωσε η διαΝΕΟσις πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Απριλίου, στις 9:30 στην αίθουσα Εκθέσεων (Exhibition Hall) στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, και αφορούσε το νέο της βιβλίο "10 Μεταρρυθμίσεις Που Άλλαξαν Την Ελλάδα". Το βιβλίο παρουσιάζει και αναλύει την ιστορία δέκα σημαντικών -αλλά πολύ διαφορετικών μεταξύ τους- πολιτικών αλλαγών αλλά, κυρίως, αφηγείται την ιστορία των ανθρώπων και των κοινωνικών δυνάμεων που τις εισήγαγαν, τις υποστήριξαν και, τελικά, τις υλοποίησαν.

Στη συζήτηση, που έγινε υπό τον συντονισμό του Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλου, συμμετείχαν οι:

  • Νίκος Καραμούζης, Πρόεδρος Grant Thornton Ελλάδος και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις
  • Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο ΕΚΠΑ
    και δύο εκ των δέκα συγγραφέων του βιβλίου:
  • Κατερίνα Γαρδίκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ
  • Μάρω Μακριδή-Φερράρι, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιογλωσσολογίας στο ΕΚΠΑ

Mπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ:

Το Σάββατο 9 Απριλίου στις 11:50 στην αίθουσα Apollon στο ξενοδοχείο Amalia, πραγματοποιήθηκε η πρώτη παρουσίαση της νέας μεγάλης δημοσκοπικής έρευνας της διαΝΕΟσις "Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες Το 2022", η οποία επέστρεψε με νέα, σημαντικά ευρήματα για τις αξίες και τις στάσεις των Ελλήνων σε μια σειρά από σημαντικά θέματα. Πρόκειται για το έκτο “κύμα” μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2015, μέσα στην καρδιά της εποχής των μνημονίων, με στόχο να καταγράφει τις στάσεις των πολιτών, το υπόβαθρο πάνω στο οποίο ο οργανισμός μας προτείνει λύσεις και μεταρρυθμίσεις. Η νέα έρευνα, που διεξήχθη από την εταιρεία ερευνών MARC A.E. έγινε σε δύο μέρη σε αντιπροσωπευτικό δείγμα του γενικού πληθυσμού ηλικίας 17 και άνω, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και online panel.

Στη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος από τη διαΝΕΟσις, συμμετείχαν οι:

  • Μαρίνα Οικονόμου – Λαλιώτη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής στο ΕΚΠΑ
  • Παναγής Παναγιωτόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο ΕΚΠΑ
  • Νίκος Ερηνάκης, Επιστημονικός Διευθυντής ΕΝΑ, Δρ. Φιλοσοφίας Παν/μίων Λονδίνου & Οξφόρδης
  • Θωμάς Γεράκης, Ιδρυτής, MARC S.A.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ:

 

Επιπλέον, στελέχη της διαΝΕΟσις συμμετείχαν και σε τρεις συζητήσεις, στο πλαίσιο του συνεδρίου:

Την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 19:40, η Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις Φαίη Μακαντάση συμμετείχε στη συζήτηση με τίτλο "Φυσικές Καταστροφές: Πρόληψη, Αποκατάσταση, Συνεργασία & Ανάκαμψη", η οποία έλαβε χώρα στο Dionysos Hall στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών. Κατά τη διάρκειά της, η Δρ. Φαίη Μακαντάση αναφέρθηκε στη συνεργασία της διαΝΕΟσις με τις Επιτροπές Ανασυγκρότησης της Β.Εύβοιας και της Καρδίτσας. Στη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Σωτήρης Πολύζος, Δημοσιογράφος και Γενικός Διευθυντής του TRT, συμμετείχαν επίσης οι: Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, Αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, και Κωνσταντίνος Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 17:50 στην αίθουσα Ermis στο ξενοδοχείο Amalia, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα το Μέλλον του Οπτικοακουστικού Τομέα στην Ευρώπη. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο Senior Editor της διαΝΕΟσις Ηλίας Νικολαΐδης, ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος της έρευνας της διαΝΕΟσις για την κινηματογραφική παραγωγή στην Ελλάδα. Στη συζήτηση συμμετείχαν οι: Νικόλας Γιατρομανωλάκης, Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Λεωνίδας Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Alex Long, Περιφερειακός Διευθυντής, Public Policy Netflix International B.V., Giacomo Lev Mannheimer, Επικεφαλής Κυβερνητικών Σχέσεων και Δημόσιας Πολιτικής, Νότια Ευρώπη, TikTok, και Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Κινηματογραφικός Παραγωγός, Ιδρυτής & Εταίρος, HERETIC.

Τέλος, το Σάββατο 9 Απριλίου στις 9:00 στην αίθουσα Apollon στο ξενοδοχείο Amalia, η Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις Φαίη Μακαντάση παρουσίασε ευρήματα σειράς ερευνών της διαΝΕΟσις στο πλαίσιο της συζήτησης με τίτλο "4η Βιομηχανική Επανάσταση: Προκλήσεις & Προοδευτικές Εναλλακτικές", την οποία διοργάνωσε το Ινστιτούτο ΕΝΑ. Μαζί της συνομίλησαν οι: Ευάγγελος Πρωτοπαπαδάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Εφαρμοσμένης Ηθικής ΕΚΠΑ, Γιάννης Ευσταθόπουλος, Συντονιστής Κύκλου Βιώσιμης Ανάπτυξης & Ευημερίας, ΕΝΑ, και Πρόδρομος Τσιαβός, Διευθυντής, Ινστιτούτο Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Καινοτομίας EPLO, UCL/TMI. Τη συζήτηση συντόνισε ο Νίκος Ερηνάκης, Επιστημονικός Διευθυντής ΕΝΑ, Δρ. Φιλοσοφίας Παν/μίων Λονδίνου & Οξφόρδης.