Εκδηλώσεις

H διαΝΕΟσις Συμμετείχε Στο Disinfo Week 2019

Μια εκδήλωση για την καταπολέμηση της παγκόσμιας πρόκλησης της παραπληροφόρησης, σε συνεργασία με το Atlantic Council, την αμερικανική αποστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.

H διαΝΕΟσις σε συνεργασία με το Atlantic Council, την αμερικανική αποστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα πραγματοποίησε εκδήλωση στο πλαίσιο του #DisinfoWeek Europe, μιας εβδομάδας εκδηλώσεων στρατηγικού διαλόγου με επίκεντρο την παγκόσμια πρόκληση της παραπληροφόρησης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών και περιελάμβανε ομιλίες από τον Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt, τον Κυριάκο Πιερρακάκη, Διευθυντή Ερευνών της διαΝΕΟσις, τον Βαλεντίνο Τζέκα, Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της FightHoax, και τον Damon Wilson, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο του Atlantic Council.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα "Παραπληροφόρηση: Ποιοι αντιδρούν, εργαλεία και λύσεις", στην οποία συμμετείχαν ο Πρεσβευτής Ντάνιελ Φριντ, Διακεκριμένος Υπότροφος στο Κέντρο Ευρασίας του Atlantic Council, ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος, Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις και η Σαμάνθα Μπράντσο, Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Διαδικτύου της Οξφόρδης. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος της Καθημερινής,  Μαριάννα Κακαουνάκη.

Mπορείτε να παρακαλουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση, εδώ: