Εκδηλώσεις

Μια Εκδήλωση Για Τις Εξαγωγές Και Τις Εξαγωγικές Επιχειρήσεις Στην Ελλάδα

Mια συνδιοργάνωση με αφορμή τη δημοσίευση της διπλής έρευνας της διαΝΕΟσις για τις εξαγωγές και τις εξαγωγικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Η διαΝΕΟσις και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) με τη συνεργασία του Εργαστηρίου LINER του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της ICAP ΑΕ πραγματοποίησαν εκδήλωση με θέμα: «Εξαγωγές και Εξαγωγικές Επιχειρήσεις στην Ελλάδα».

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019 στο αμφιθέατρο του Maroussi Plaza είχε ως στόχο να παρουσιαστούν και να συζητηθούν τα βασικά ευρήματα των ερευνών της διαΝΕΟσις και να αναδειχθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις σήμερα στην Ελλάδα.

Ο γενικός διευθυντής της διαΝΕΟσις, Διονύσης Νικολάου.

Την εκδήλωση άνοιξαν με σύντομο χαιρετισμό ο γενικός διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου και η Βάσω Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια του ΣΕΒΤ, ενώ στη συνέχεια η Μαργαρίτα Κατσίμη, Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσίασε τα βασικά ευρήματα της επιστημονικής μελέτης που εκπόνησε το ΟΠΑ για τις εξαγωγές στην Ελλάδα για λογαριασμό της διαΝΕΟσις. Τη σκυτάλη πήρε η Σταματίνα Παντελαίου, Διευθύντρια Οικονομικών και Κλαδικών Μελετών, ICAP ΑΕ, η οποία παρουσίασε τα αποτελέσματα της ποσοτικής έρευνας της ICAP.  H ποσοτική έρευνα αποτυπώνει τις απόψεις των Ελλήνων εξαγωγέων σε μια σειρά από συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν την εξαγωγική ταυτότητα των επιχειρήσεων τους.

Η Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μαργαρίτα Κατσίμη.

Την τελευταία ομιλία πραγματοποίησε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Μητσός, ο οποίος παρουσίασε τη δημοσιογραφική έρευνα της διαΝΕΟσις για το εξαγωγικό θαύμα της Πορτογαλίας.

Ο δημοσιογράφος, Μιχάλης Μητσός.