Εκδηλώσεις

Κοινωνική Συνεννόηση & Βιώσιμη Ανάπτυξη - Μια Εκδήλωση

Μια εκδήλωση με αφορμή τη δημοσίευση της έρευνας της διαΝΕΟσις με τίτλο "Υπάρχει Περιθώριο για Κοινωνική Συνεννόηση;".

Η διαΝΕΟσις και η Κοινότητα Διαλόγου "Σύνθεσις", πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 στον χώρο του Free Thinking Zone, δημόσια συζήτηση με θέμα: «Κοινωνική Συνεννόηση & Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη δημοσίευση της έρευνας της διαΝΕΟσις με τίτλο "Υπάρχει Περιθώριο για Κοινωνική Συνεννόηση;", η οποία εκπονήθηκε μετά από πρόσκληση της ΟΚΕ και ως στόχο είχε τον εντοπισμό των βασικών πεδίων στα οποία θα μπορούσε να επιτευχθεί σύγκλιση των κοινωνικών εταίρων, μέσα από την εκτενή ανάλυση επιστημονικών κειμένων και κειμένων πολιτικής.

Την έρευνα εκπόνησαν για λογαριασμό της διαΝΕΟσις ο Γιώργος Οικονομίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Χρήστος Τριαντόπουλος,  ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου, ενώ ο Χρήστος Τριαντόπουλος, πρόεδρος της "Σύνθεσις" πραγματοποίησε μια σύντομη εισαγωγή στο θέμα της συζήτησης. Στη συνέχεια πήραν τον λόγο για σύντομες τοποθετήσεις ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης, Συντονιστής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, ο Κωστής Χατζηδάκης, Βουλευτής & Αντιπρόεδρος ΝΔ και ο Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στο τέλος ακολούθησε συζήτηση.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, Αντιπρόεδρος της "Σύνθεσις".