Εκδηλώσεις

Πολυνομία Και Κακονομία Στην Ελλάδα - Μια Εκδήλωση

H παρουσίαση του νέου βιβλίου της διαΝΕΟσις με τίτλο "Πολυνομία και Κακονομία Στην Ελλάδα" πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 στο Public Cafe της πλατείας Συντάγματος.

Η παρουσιάση του τελευταίου βιβλίου των εκδόσεων της διαΝΕΟσις για το διπλό πολύπλοκο πρόβλημα της πολυνομίας και της κακονομίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 8:30 μ.μ. στο Public Cafe Συντάγματος.

Για το βιβλίο μίλησαν οι συγγραφείς, Δημήτρης Α. Σωτηρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και Λεωνίδας Χριστόπουλος, Απόφοιτος Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και οι Νίκος Αλιβιζάτος, Ομότιμος Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις.

Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

 

Γιατί υπάρχουν τόσο πολλοί νόμοι στην Ελλάδα; Και γιατί είναι τόσο κακογραμμένοι, αντιφατικοί ή ασαφείς; Τι πρέπει να γίνει για την αναμόρφωση και την απλούστευση του πλαισίου λειτουργίας του νομικού συστήματος της χώρας. Η νέα έκδοση της διαΝΕΟσις δίνει απαντήσεις και προτείνει λύσεις για τα πολύ σημαντικά και διαχρονικά προβλήματα της πολυνομίας και της κακονομίας.

 

Αναλύοντας ολόκληρη την παραγωγή νομοθετικού έργου των τελευταίων 17 χρόνων, οι συγγραφείς της έρευνας αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος, χαρτογραφούν τα χαρακτηριστικά του, παραθέτουν παραδείγματα ευρωπαϊκών χωρών που υιοθέτησαν πολιτικές «Καλής Nομοθέτησης» και προτείνουν μια σειρά από συγκεκριμένες και ρεαλιστικές λύσεις για να αποκτήσει η χώρα μας ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό νομοθετικό πλαίσιο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία και κοστίζει 9. Μπορείτε να το παραγγείλετε και εδώ.