Εκδηλώσεις

Πώς Η Φινλανδία Δημιούργησε Μια Οικονομία Βασισμένη Στην Καινοτομία

Μια εκδήλωση με τον πρώην Πρωθυπουργό της Φινλανδίας Έσκο Άχο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της θητείας του υλοποίησε καθοριστικής σημασίας μεταρρυθμίσεις στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας και της παιδείας.

Tην Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018, η διαΝΕΟσις διοργάνωσε μια εκδήλωση με θέμα "Το παράδειγμα της Φινλανδίας - Πώς δημιούργησε μια οικονομία βασισμένη στην καινοτομία", στο Μουσείο Μπενάκη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο π. Πρωθυπουργός της Φινλανδίας Έσκο Άχο, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του συνομίλησε με την Πρόεδρο του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, π. Επίτροπο και π. Υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Φινλανδίας Έσκο Άχο, κατά τη διάρκεια της θητείας του (1991 - 1995) αντιμετώπισε επιτυχώς μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις που έπληξε τη χώρα του, υλοποιώντας καθοριστικής σημασίας μεταρρυθμίσεις στους κρίσιμους τομείς της οικονομίας και της παιδείας. Σήμερα, η Φινλανδία αποτελεί υπόδειγμα ευνομούμενης χώρας με εξαιρετικές επιδόσεις στην εκπαίδευση, στην καινοτομία, στην υψηλή παραγωγικότητα και στην κοινωνική μέριμνα. Ένα ακόμα παράδειγμα πως λύσεις υπάρχουν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση, εδώ: