Εκδηλώσεις

Τεχνολογία και Ανάπτυξη- Ένα Workshop

Μια συνδιοργάνωση της διαΝΕΟσις και της Παγκόσμιας Τράπεζας για τους τρόπους με τους οποίους η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει την 4η Βιομηχανική Επανάσταση για μια οικονομική ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς.

Η διαΝΕΟσις σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα διοργάνωσαν την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 στην Αίγλη Ζαππείου κλειστή συνάντηση εργασίας με θέμα: "Τεχνολογία και Ανάπτυξη - Πώς μπορεί η Ελλάδα να αξιοποιήσει την 4η Βιομηχανική Επανάσταση για μια οικονομική ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς". Στόχος της συνάντησης ήταν η παρουσίαση και η ανάλυση των βασικών ευρημάτων της έκθεσης της παγκόσμιας Τράπεζας που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, με τίτλο "Growing United: Upgrading Europe's Convergence Machine" αλλά και η συζήτηση για τους τρόπους με τους οποίους η ελληνική οικονομία μπορεί να αξιοποιήσει τις τεχνολογικές εξελίξεις για να ανακάμψει από την οικονομική κρίση.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο διευθυντής ερευνών της διαΝΕΟσις Κυριάκος Πιερρακάκης, ενώ την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας παρουσίασαν οι Κρίστιαν Μπόντγουιγκ, Επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Νότια Ευρώπη και Βόλφγκανγκ Σπένγκλερ, Επικεφαλής Οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας 

Μετά την παρουσιάση της έκθεσης τα μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής ΟΠΑ και Μάρκος Βερέμης, Συνιδρυτής και Πρόεδρος της UPSTREAM Α.Ε. σχολίασαν τα αποτελέσματα της έκθεσης υπό τον συντονισμό της δημοσιογράφου της Wall Street Journal Νεκταρίας Σταμούλη. Στη συζήτηση συμμετείχαν με παρεμβάσεις, σχόλια και ερωτήματα και οι συμμετέχοντες που ήταν μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, εκπρόσωποι του τραπεζικού κλάδου και υψηλόβαθμα στελέχη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα.