ΕΡΕΥΝΕΣ

Κοινωνία Των Πολιτών Και Φιλανθρωπία Στην Ελλάδα

Photography: Caritas International / Flickr

Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη χαρτογραφεί τις απόψεις των Ελλήνων σε μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με τον ρόλο της Κοινωνίας των Πολιτών και της φιλανθρωπίας στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια η "Κοινωνία των Πολιτών" και τα κοινωφελή Ιδρύματα φαίνεται πως αναλαμβάνουν έναν όλο και πιο ενεργό ρόλο ως προς την αντιμετώπιση άμεσων κοινωνικών προβλημάτων και την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών ζωής για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Πόσο καλά όμως γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες τη δραστηριότητα των κοινωφελών ιδρυμάτων; Πώς αξιολογούν τη δράση τους; Πώς αντιμετωπίζουν οι ίδιοι έννοιες όπως ο εθελοντισμός, η αλληλεγγύη και η φιλανθρωπία;

Η νέα έρευνα της διαΝΕΟσις σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη χαρτογραφεί τις απόψεις των Ελλήνων πολιτών σε μια σειρά από θέματα που σχετίζονται με τον ρόλο της Κοινωνίας των Πολιτών και της φιλανθρωπίας στη χώρα μας. Η έρευνα εκπονήθηκε από τη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης ΕΠΙ ΠΑΜΑΚ τον Ιανουάριο του 2018.

Μπορείτε να διαβάσετε μια συνοπτική καταγραφή των αποτελεσμάτων από τον επιστημονικό υπεύθυνο της έρευνας Νίκο Μαραντζίδη εδώ, ενώ ερευνητές, φοιτητές, δημοσιογράφοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν εδώ να βρουν όλα τα αποτελέσματα στις παρακάτω μορφές:

 

ΠΙνακεσ και διαγραμματα ΕΡΕΥΝΑΣ (.PDF)

πληρη ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ (.ΧLS)

RAW DATA ΕΡΕΥΝΑΣ (.SAV)

H διαΝΕΟσις και το Ίδρυμα Μποδοσάκη συνδιοργανώνουν μια δημόσια συζήτηση την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30 στο αμφιθέατρο "Theo Angelopoulos" του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των σημαντικότερων κοινωφελών Ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας.