Oι Προσεχείς Εκδηλώσεις Της διαΝΕΟσις

Η διαΝΕΟσις συνδιοργανώνει δύο σημαντικές εκδηλώσεις την εβδομάδα 6-12 Νοεμβρίου.

Η δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου είναι πυκνή σε εκδηλώσεις για τη διαΝΕΟσις, η οποία συνδιοργανώνει ένα συνέδριο και μία ημερίδα.

Η πρώτη εκδήλωση διοργανώνεται από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Σπουδών "Minda de Gunzburg" του πανεπιστημίου Harvard και έχει θέμα "Ευρώπη Και Οι Διατλαντικές Σχέσεις Στην Περίοδο Του Λαϊκισμού". Πρόκειται για ένα σημαντικό ετήσιο συνέδριο που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 2014 και στο οποίο παρουσιάζονται οι απόψεις ειδικών για τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Στην εκδήλωση, που θα διεξαχθεί στο Harvard Faculty Club, στη Βοστώνη των ΗΠΑ, συμμετέχουν με ομιλίες για λογαριασμό της διαΝΕΟσις ο διευθυντής Περιεχομένου Θοδωρής Γεωργακόπουλος και ο διευθυντής ερευνών Κυριάκος Πιερρακάκης. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου, εδώ. Οι εργασίες του συνεδρίου θα μεταδίδονται ζωντανά από τη σελίδα της διαΝΕΟσις στο Facebook.

Mπορείτε να δείτε σε ζωντανή μετάδοση τα πάνελ του συνεδρίου στα παρακάτω links:
Panel 2: Is the European Economy Out of the Woods?
Panel 3: The Future of Transatlantic Relations
Panel 4: Europe and Russia 
Keynote Luncheon: Spain after Catalonia's Referendum

Επίσης, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήθεί εκδήλωση με θέμα "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΩΣ;" στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο Αρχαίας Ολυμπίας. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση της διαΝΕΟσις με την ίδια θεματική, καθώς έχουν ήδη προηγηθεί δύο συνέδρια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Στην εν λόγω εκδήλωση διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί-ερευνητές θα παρουσιάσουν αποτελέσματα ερευνών της διαΝΕΟσις που αφορούν σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας μας, ενώ θα παρουσιαστούν τρία επιτυχημένα σχήματα συνεργατικότητας από εκπροσώπους της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου. Κεντρικός ομιλητής είναι ο Πρόεδρος της Lyktos Group Μιχάλης Σάλλας. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα τοποθετηθούν επίσης, με σύντομες παρεμβάσεις επί των ευρημάτων των ερευνών, οι Περιφερειάρχες Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της εκδήλωσης, εδώ.

Και οι δύο εκδηλώσεις είναι ανοιχτές στο κοινό.