Η διαΝΕΟσις Συμμετέχει Στη Δημόσια Διαβούλευση Για Τις Προστατευόμενες Περιοχές Natura 2000 Με Μία Νέα Έρευνα

Η νέα έρευνα καταλήγει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποτελεσματική διαχείριση των Περιοχών Natura στην Ελλάδα.

ΗδιαΝΕΟσις συμμετέχει στη δημόσια διαβούλευση στην οποία τέθηκε το σχέδιο νόμου για την οργάνωση και τη λειτουργία φορέων διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με μία νέα έρευνα.

Η έρευνα, επιστημονικός υπεύθυνος της οποίας είναι ο ο Επικ. Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Κωνσταντίνος Τριάντης, έχει τίτλο: "Προστατευόμενες Περιοχές Natura 2000 – Ένα Ολοκληρωμένο Σχέδιο Για Την Προστασία Και Τη Βιώσιμη Ανάπτυξή Τους" και τα ευρήματά της παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στην εκδήλωση με τίτλο "Ανάπτυξη Ναι, Αλλά Πώς;" που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, από τη διαΝΕΟσις και το Επιμελητήριο Ηλείας στην Αρχαία Ολυμπία.

Η έρευνα θα δημοσιευθεί στο σύνολό της την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο dianeosis.org.

Μέσα από αυτή επιχειρείται η χαρτογράφηση των Προστατευόμενων Περιοχών και το μέχρι σήμερα σύστημα διαχείρισης αυτών, καταλήγοντας σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αποτελεσματική διαχείρισή τους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας και τις ανάγκες προστασίας των συγκεκριμένων περιοχών, που καλύπτουν το 30% της έκτασης της χώρας μας.

Ήδη,  η κεντρική έκθεση της έρευνας έχει τεθεί υπ' όψιν του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλου και της Προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Αικατερίνης Ιγγλέζη.