Μια Κλειστή Συνάντηση Εργασίας Για Την Ανάπτυξη Της Κρουαζιέρας στην Ελλάδα

Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα ευρήματα της έρευνας της διαΝΕΟσις για τις δυνατότητες βελτίωσης των εσόδων από την αγορά της κρουαζιέρας.

Την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, η διαΝΕΟσις διοργάνωσε κλειστή συνάντηση εργασίας με θέμα την αγορά της κρουαζιέρας στην Ελλάδα και τις δυνατότητες ανάπτυξης των ελληνικών λιμανιών. Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι φορέων του δημοσίου, εκπρόσωποι της αγοράς κρουαζιέρας, καθώς και ακαδημαϊκοί που εξειδικεύονται στον σχεδιασμό και τη χάραξη πολιτικών ανάπτυξης των ελληνικών λιμανιών.

Κατά την έναρξη της συνάντησης, ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ενώ στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας της διαΝΕΟσις από τους επιστημονικούς υπεύθυνους της έρευνας, Θάνο Πάλλη, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Γιώργο Βαγγέλα, Εταίρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ports & Shipping Advisory και ερευνητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με αρκετές παρεμβάσεις από εκπροσώπους θεσμικών φορέων που σχετίζονται με τον ευρύτερο κλάδο της κρουαζιέρας και τη διοίκηση των λιμανιών. Τον κύκλο τον παρεμβάσεων άνοιξε ο Γενικός Γραμματέας Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ενώ σε σημαντικά επιμέρους ευρήματα της έρευνας αναφέρθηκαν οι: Κυριάκος Αναστασιάδης, Πρόεδρος CLIA Europe & Διευθύνοντας Σύμβουλος Celestyal Cruises, Ανδρέας Στυλιανόπουλος, Εκπρόσωπος ΣΕΤΕ για την κρουαζιέρα & Διευθύνοντας Σύμβουλος Navigator Travel and Tourist Services, Κωνσταντίνος Αχλαδίτης, Εκπρόσωπος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά (ΕΒΕΠ), Δημήτριος Μακρής, Διευθύνοντας Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και Γιάννης Πλακιωτάκης, Τομεάρχης Ναυτιλίας της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά τα διάρκεια της συζήτησης αναδείχθηκε η αναγκαιότητα χάραξης μιας ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη των ελληνικών λιμανιών και την ενίσχυση της θέσης της Ελλάδας στην αγορά της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο.