Οι Εκδόσεις Της διαΝΕΟσις

Τα βιβλία και τα περιοδικά που έχει εκδώσει η διαΝΕΟσις μέχρι σήμερα.

Από την έναρξη της λειτουργίας της το 2016, η διαΝΕΟσις εκτός από τις έρευνες που δημοσιεύει online και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί σε διάφορα σημεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχει αναπτύξει και μια εκδοτική δραστηριότητα, εκδίδοντας μέρος του ερευνητικού της έργου αλλά και άλλο περιεχόμενο με τη μορφή βιβλίων και περιοδικών που κυκλοφορούν στα καλά ελληνικά βιβλιοπωλεία και διατίθενται και στο e-shop του οργανισμού.

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει επτά βιβλία και δύο τεύχη του ετήσιου περιοδικού μας "Έρευνες". Είναι τα εξής:

Ο Γρίφος των 100 Χρόνων - Ζωή, Eργασία και Εκπαίδευση στην Εποχή της Μακροβιότητας

Σε αυτό το βιβλίο, οι συγγραφείς Λίντα Γκράτον και Άντριου Σκότ αναλύουν το πως η αύξηση του προσδόκιμου ζωής αλλάζει δραματικά όλες τις πτυχές της ζωή μας. Πόσα χρόνια θα χρειάζεται να δουλεύουμε; Τί είδους επαγγέλματα θα πρέπει να προτιμούμε; Πώς θα επανεκπαιδευόμαστε κατά τη διάρκεια της καριέρας μας; Πότε θα μπορούμε να συνταξιοδοτηθούμε -και πώς πρέπει να προετοιμαστούμε γι’ αυτό; Τα συμπεράσματα από την αντικατάσταση του παλιού, παραδοσιακού μοντέλου της ζωής των "τριών φάσεων" (εκπαίδευση, καριέρα, συνταξιοδότηση) αφορούν τόσο τις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις, αλλά και κάθε πολίτη μεμονωμένα.

Στην ελληνική έκδοση του βιβλίου περιέχεται και ένα επίμετρο του καθηγητή Πλάτωνα Τήνιου, το οποίο παρουσιάζει τη θέση της Ελλάδας στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται από τις δημογραφικές εξελίξεις που περιγράφονται από τους συγγραφείς. Μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Bρείτε το στο e-shop


 

Η Επόμενη Ευρώπη

Η διαΝΕΟσις ζήτησε από 20 πολιτικούς, ακαδημαϊκούς, πρώην και νυν επιτρόπους και στελέχη της Κομισιόν και άλλων ευρωπαϊκών θεσμών να καταθέσουν τις δικές τους απαντήσεις για μια σειρά από κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως η οικονομία, η ασφάλεια και η μετανάστευση. Συγκεντρώσαμε 20 κείμενα που προσεγγίζουν τα θέματα από πολλές, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους οπτικές γωνίες. Aνάμεσα συγγραφείς συγκαταλέγονται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί και ο Ελληνας επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Bρειτε το βιβλίο στο e-shop


 

Πολυνομία Και Κακονομία Στην Ελλάδα - Ένα Σχέδιο Για Ένα Καλύτερο Και Αποτελεσματικότερο Κράτος

Οι ερευνητές της διαΝΕΟσις Δημήτρης Σωτηρόπουλος και Λεωνίδας Χριστόπουλος επιμελήθηκαν ένα βιβλίο που χαρτογραφεί και καταγράφει τα αίτια και τις διαστάσεις που προβλήματος της πολυνομίας και της κακονομίας στην Ελλάδα και προτείνει λύσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου. Το βιβλίο κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2017 και περιέχει μια εμπλουτισμένη και επικαιροποιημένη έκδοση της σχετικής έρευνας που είχε δημοσιεύσει η διαΝΕΟσις τον Ιούλιο του 2016.

βρειτε το στο e-shop


 

Χάρτης Εξόδου Από Την Κρίση: Ένα Νέο Παραγωγικό Μοντέλο Για Την Ελλάδα

 

Αυτό το βιβλίο, το πρώτο στη σειρά εκδόσεων της διαΝΕΟσις, αποτελεί μια προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις για το πως φτάσαμε στην κρίση και το τι πρέπει να γίνει να για βγούμε από αυτή. Χαρτογραφεί τα δομικά αίτια της ελληνικής κρίσης, καταγράφει και αξιολογεί τα γεγονότα της παραμονής της χώρας στα μνημόνια και καταλήγει στην παρουσίαση ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου για την ελληνική οικονομία, ενός χάρτη εξόδου από την κρίση.

Συγγραφείς του "Χάρτη Εξόδου Από Την Κρίση" είναι μια επιστημονική ομάδα με συντονιστή τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνο Τσακλόγλου.

Βρείτε το στο E-SHOP


 

Λύσεις Υπάρχουν - Δέκα Παραδείγματα Από Χώρες Που Έλυσαν Μεγάλα Προβλήματα Της Εποχής Μας

Το "Λύσεις Υπάρχουν" είναι το πρώτο ξενόγλωσσο βιβλίο που μεταφράστηκε στα ελληνικά από τη διαΝΕΟσις. Ο δημοσιογράφος Τζόναθαν Τέπερμαν ταξίδεψε σε δέκα τοποθεσίες του πλανήτη και κατέγραψε το πώς διάφορες χώρες και μεγαλουπόλεις έλυσαν δέκα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας. Ο συγγραφέας, μιλώντας με τους ηγέτες που εφάρμοσαν τις επιτυχημένες πολιτικές, περιγράφει όχι μόνο τις διάφορες πτυχές τους, αλλά και πώς έφτασαν από θεωρίες, υποσχέσεις και νομοσχέδια στο να γίνουν πράξη. 

Το Μάιο του 2017 ο Τζόναθαν Τέπερμαν, καλεσμένος της διαΝΕΟσις, μίλησε στο αθηναϊκό κοινό για το βιβλίο και για τις πολιτικές προκλήσεις του μέλλοντος.

Βρείτε το στο e-shop


 

Έρευνες 2016 & 2017

Το περιοδικό "Έρευνες" είναι μια ετήσια έκδοση που συγκεντρώνει σε ένα καλαίσθητο τεύχος όλες τις συνόψεις των ερευνών της χρονιάς, επιλεγμένη αρθρογραφία πάνω στα θέματα που μας απασχόλησαν, καθώς και άλλες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις και τη δραστηριότητα της διαΝΕΟσις. Ως τώρα έχουν κυκλοφορήσει δύο τεύχη, για το 2016 και το 2017.

Bρείτε Τις Ερευνες του 2017 Στο E-Shop

BΡΕΊΤΕ ΤΙΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ 2016 ΣΤΟ E-SHOP


 

Επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας

Μια έρευνα που περιέχει μια συνεκτική, τριπλή πρόταση για την αντιμετώπιση τριών κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα: του υψηλού δημόσιου χρέους, του αναποτελεσματικού φορολογικού συστήματος και του προβληματικού ασφαλιστικού συστήματος. Ο καθηγητής και πρώην Υπουργός Νίκος Χριστοδουλάκης, ο καθηγητής Μιλτιάδης Νεκτάριος και ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην ΓΓΠΣ και ΓΓΔΕ Χάρης Θεοχάρης, μαζί με τους Χρήστο Αξιόγλου, Παύλο Κουρή και Γιώργο Συμεωνίδη, παρουσίασαν ένα νέο μείγμα δημοσιονομικών και αναπτυξιακών πολιτικών σε μια ολοκληρωμένη πρόταση πολιτικής.

Bρείτε το στο e-shop


 

30+1 Πράγματα που Μπορεί να Κάνει η Ευρώπη για την Ελλάδα

Ημελέτη "30+1 Πράγματα Που Μπορεί Να Κάνει Η Ευρώπη Για Την Ελλάδα", που η διαΝΕΟσις εκπόνησε σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ, αποτελεί μια καταγραφή και ανάλυση συγκεκριμένων παρεμβάσεων πολιτικής που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, προωθώντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αλλά και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην αντιμετώπιση προκλήσεων και προβλημάτων ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος. Οι προτάσεις αυτές επικεντρώνονται κυρίως σε τομείς και παρεμβάσεις που θα είχαν ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία για την Ελλάδα, είτε ενισχύοντας ένα νέο βιώσιμο αναπτυξιακό υπόδειγμα της ελληνικής οικονομίας, είτε γενικότερα ενδυναμώνοντας τη θέση της χώρας μας στην ΕΕ. Την μελέτη εκπόνησε ερευνητική ομάδα με συντονιστή τον καθηγητή Γιώργο Παγουλάτο.

Bρείτε το στο e-shop


Όλα τα παραπάνω βιβλία είναι διαθέσιμα στο e-shop της διαΝΕΟσις. Μπορείτε να τα βρείτε, εδώ:

EΠΙΣΚΕφΘΕΙΤΕ ΤΟ E-SHOP