Η Ελλάδα Μετά Την Πανδημία: Τρεις Ειδικοί Σχολιάζουν

Μια συζήτηση για την επόμενη μέρα της πανδημίας στην Ελλάδα με τους Μάνο Ματσαγγάνη, Νίκο Χριστοδουλάκη και Γεράσιμο Μοσχονά.

Με αφορμή τις εξελίξεις της πανδημίας του κορωνοϊού, η διαΝΕΟσις πραγματοποιήσε την πρώτη από μια σειρά διαδικτυακών συζητήσεων με τίτλο "Η Ελλάδα Μετά την Πανδημία: Τρεις Ειδικοί Σχολιάζουν", στην οποία ειδικοί ανέλυσαν επιπτώσεις της πανδημίας στην Ελλάδα και την επόμενη μέρα μετά το lockdown.

Το πρώτο diaNEOsis LIVE άνοιξε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου Μάνος Ματσαγγάνης, ο οποίος -από το Μιλάνο που ζει μόνιμα- αναφέρθηκε στο πώς διαχειρίστηκαν την κατάσταση η Ελλάδα και η Ιταλία, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί τώρα στην πόλη και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους η χώρα μας είναι ευάλωτη σε μεγάλες κρίσεις. Λίγες ημέρες νωρίτερα άλλωστε είχαμε δημοσιεύσει την εκτενή ανάλυσή του για το θέμα την οποία και μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Στη συνέχεια ο Καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης, με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του μίλησε για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει η ΕΕ για να περιορίσει τις συνέπειες της υγεινομικής κρίσης και αναφέρθηκε σε κάποιες εκτιμήσεις για τις πιθανές συνέπειες που θα έχει η υγειονομική κρίση στην ελληνική οικονομία.

Τέλος ο Καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Γεράσιμος Μοσχονάς, αφού αναφέρθηκε σε προηγούμενες κρίσεις του παρελθόντος, μοιράστηκε τις προσωπικές του εκτιμήσεις για τις πιθανές συνέπειες της κρίσης στο κράτος, στην πολιτική και στην οικονομία.

Τη συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρο το πρώτο diaNEOsis Live, εδώ: