Η Νέα Ελληνική Διασπορά

Μια διαδικτυακή συζήτηση της διαΝΕΟσις και του Κέντρου Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 18:30.

Η διαΝΕΟσις και το Κέντρο Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (SEESOX) διοργάνωσαν μια δημόσια διαδικτυακή συζήτηση με θέμα "Η Νέα Ελληνική Διασπορά" την Τετάρτη 7 Απριλίου στις 18:30.

Ποιο είναι το προφίλ των Ελλήνων της νέας ελληνικής διασποράς; Σε ποιο βαθμό και υπό ποιες συνθήκες μπορούν και επιθυμούν οι Έλληνες να συνεισφέρουν στην Ελλάδα; Υπό ποιες προϋποθέσεις θα επέστρεφαν στη χώρα; Για ποιους λόγους επέλεξαν κάποιοι να επιστρέψουν; Ποια εμπόδια συνάντησαν; Και πώς επηρεάζει η πανδημία την απόφασή τους;

Η συζήτηση διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα και κατά τη διάρκειά της, υπό τον συντονισμό του Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλου, τοποθετήθηκαν οι:

Μανώλης Πρατσινάκης, Λέκτορας μεταναστευτικών σπουδών και Ερευνητής-Υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας της διαΝΕΟσις για την ελληνική διασπορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όθων Αναστασάκης, Διευθυντής του Κέντρου Σπουδών Νοτιοανατολικής Ευρώπης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Αλέξης Πατέλης, Επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Μαγδαληνή Σγουρίδη, Αρχιτέκτων ΕΜΠ, RIBA - Λονδίνο

Λάμπρος Κούρτης, Συνιδρυτής The Sanguine Lab, Hyalex Orthopaedics - Σύμβουλος ADDF, Gates Ventures, Velocity Partners - Επισκ. Καθηγητής Tufts University

Σοφία Γκιούσου, EMEA Policy Lead, Airbnb - Λονδίνο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ: