Κλειστή Συνάντηση Εργασίας: Τουριστικοί Λιμένες Στην Ελλάδα

Η έρευνα της διαΝΕΟσις που προτείνει ένα νέο στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του δικτύου των ελληνικών τουριστικών λιμένων συζητήθηκε σε μια κλειστή διαδικτυακή συνάντηση εργασίας τη Δευτέρα 20/12.

Την Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021, η διαΝΕΟσις διοργάνωσε μια διαδικτυακή, κλειστή συνάντηση εργασίας για τους τουριστικούς λιμένες στην Ελλάδα με αφορμή τη δημοσίευση της έρευνας που αναλύει την υφιστάμενη κατάσταση της αγοράς σκαφών αναψυχής στη χώρα μας, περιγράφει το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία τους, αποτυπώνει τους τρόπους με τους οποίους άλλες χώρες σχεδιάζουν πιο αποτελεσματικές πολιτικές και παρέχει τη βάση για τη διαμόρφωση ενός εθνικού στρατηγικού πλάνου για τους τουριστικούς λιμένες.

Κατά τη διάρκεια της κλειστής συνάντησης εργασίας, την οποία συντόνισε ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος και την έναρξή της χαιρέτισε ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου, τοποθετήθηκε η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Βίκυ Λοΐζου, με τη συνεργασία της οποίας όπως και στελεχών του Υπουργείου Τουρισμού εκπονήθηκε η μελέτη, καθώς και ο βουλευτής και π. Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κονσόλας.

Τα βασικά σημεία και τα ευρήματα της έρευνας παρουσίασαν συνοπτικά ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Γιώργος Βαγγέλας και ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Θάνος Πάλλης, επιστημονικοί υπεύθυνοι της μελέτης.

Στη συνέχεια, ο λόγος δόθηκε στους συμμετέχοντες, οι οποίοι συζήτησαν και σχολίασαν τα ευρήματα της μελέτης. Μέσα από τη συζήτηση αναδείχθηκαν επιπλέον πτυχές του ζητήματος της υφιστάμενης κατάστασης των υποδομών και υπηρεσιών των τουριστικών λιμένων, και προτάθηκαν λύσεις για την καλύτερη λειτουργία τους. Τέλος, οι ερευνητές απάντησαν στα ερωτήματα που είχαν τεθεί από τους συμμετέχοντες.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, των Μαρινών και Τουριστικών Λιμένων όλης της χώρας, υψηλόβαθμα στελέχη υπουργείων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και στελέχη σχετικών οργανισμών, ερευνητικών φορέων και επιχειρήσεων.

Μπορείτε να διαβάσετε μια σύνοψη της έρευνας εδώ, τα βασικά της σημεία συγκεντρωμένα σε ένα PDF εδώ, και ολόκληρο το κείμενο της μελέτης εδώ (PDF).