Κλειστή Διαδικτυακή Συνάντηση Εργασίας: ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ Και Έργα Άρδευσης Στην Ελλάδα

Η έρευνα της διαΝΕΟσις που χαρτογραφεί τη λειτουργία των εγγειοβελτιωτικών έργων στην Ελλάδα παρουσιάστηκε και συζητήθηκε σε μια κλειστή διαδικτυακή συνάντηση εργασίας την Τετάρτη 8/12.

Την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, η διαΝΕΟσις διοργάνωσε μια κλειστή διαδικτυακή συνάντηση εργασίας για τους ΤΟΕΒ, τους ΓΟΕΒ και τα έργα άρδευσης στην Ελλάδα, με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση έρευνας η οποία αναδεικνύει την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται πολλές υποδομές που διαχειρίζονται οι ΤΟΕΒ και οι ΓΟΕΒ μετά από συνεχείς αλλαγές του θεσμικού πλαισίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, την οποία συντόνισε η Επικεφαλής Ερευνών της διαΝΕΟσις Φαίη Μακαντάση και την έναρξή της χαιρέτισε ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου, τοποθετήθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Στύλιος.

Στη συνέχεια, τα μέλη της ερευνητικής ομάδας -οι καθηγητές Νικόλαος Δέρκας, Δημήτριος Σκούρας και Δημήτριος Ψαλτόπουλος, από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, από το Πανεπιστήμιο Πατρών και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα- παρουσίασαν συνοπτικά τα βασικά σημεία της μελέτης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κυβέρνησης, των ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ όλης της χώρας, του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και στελέχη ερευνητικών φορέων και επιχειρήσεων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν επί του σημαντικού αυτού ζητήματος και σχολίασαν τα ευρήματα της έρευνας.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο της μελέτης εδώ (PDF link), μια συνοπτική παρουσίαση των βασικών σημείων εδώ (PDF link), καθώς και μια σύνοψη της μελέτης εδώ.