Εκδηλώσεις

Η Δικαιοσύνη Στην Ελλάδα: Χωροταξία Και Νέες Τεχνολογίες - Ένα Workshop

Μία συνδιοργάνωση της διαΝΕΟσις με το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019, η διαΝΕΟσις σε συνεργασία με το Ινστιτούτο για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (EPLO) διοργάνωσαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, ένα workshop με θεμα "Η Δικαιοσύνη Στην Ελλάδα: Χωροταξία Και Νέες Τεχνολογίες."

Σκοπός του workshop ήταν να παρουσιαστούν και να σχολιαστούν τα ευρήματα της μελέτης της διαΝΕΟσις, η οποία κυκλοφόρησε και σε βιβλίο, "Η Δικαιοσύνη Στην Ελλάδα: Προτάσεις για ένα σύγχρονο δικαστικό σύστημα," που αφορούν στις ενότητες της δικαστικής χωροταξίας και των νέων τεχνολογιών.

Η συνάντηση εργασίας ξεκίνησε με τις σύντομες τοποθετήσεις του Γενικού Διευθυντή της διαΝΕΟσις Διονύση Νικολάου και του Προέδρου του Ινστιτούτου για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη του EPLO Νικόλα Κανελλόπουλου, ενώ ακολούθησε ο χαιρετισμός του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα

Στη συνέχεια μέλη της ερευνητικής ομάδας και πιο συγκεκριμένα οι Μιχάλης Πικραμένος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας - Αναπλ. Καθηγητής Νομικής Σχολής Α.Π.Θ., Πέτρος Αλικάκος, Πρόεδρος Πρωτοδικών - Δρ.Ν., Θεοκτή Νικολαΐδου, Εφέτης και Λάμπρος Τσόγκας, Αντεισαγγελέας Εφετών υπό τον συντονισμό της Πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Κατερίνας Σακελλαροπούλου παρουσίασαν τα βασικά σημεία και τις προτάσεις της μελέτης της διαΝΕΟσις κατά το μέρος που αφορά στη χωροταξία των δικαστηρίων και στη χρήση νέων τεχνολογιών.

 

 

Η συνάντηση εργασίας έκλεισε με ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες και με μια συνοπτική παρουσίαση των σημαντικότερων συμπερασμάτων από τον Μιχάλη Πικραμένο.

Μπορείτε να διαβάστε ολόκληρη τη σχετική μελέτη της διαΝΕΟσις εδώ ή να την αποκτήσετε σε μορφή βιβλίου από το e-shop μας, εδώ