Εκδηλώσεις

Δημόσιο Χρέος, Ασφαλιστικό και Φορολογικό Σύστημα: Ένα Workshop

H διαΝΕΟσις πραγματοποίησε μια κλειστή συνάντηση εργασίας με αφορμή την πρόσφατη μελέτη της διαΝΕΟσις για την αντιμετώπιση τριών από τους πέντε "δράκους" που εμποδίζουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Με αφορμή τη δημοσίευσης της τριπλής συνδυαστικής πρότασης της διαΝΕΟσις για την αντιμετώπιση του χρέους, τον εξορθολογισμό του ασφαλιστικού συστήματος και τον επανασχεδιασμό του φορολογικού συστήματος, η διαΝΕΟσις διοργάνωσε την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 μια κλειστή συνάντηση κατά την οποία παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα βασικά ευρήματα της μελέτης.

Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του γενικού διευθυντή της διαΝΕΟσις Διονύση Νικολάου, ενώ οι συντάκτες της έρευνας Νίκος Χριστοδουλάκης, καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης στο ΟΠΑ και πρώην υπουργός, Μιλτιάδης Νεκτάριος, καθηγητής Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Χάρης Θεοχάρης, ανεξάρτητος βουλευτής και πρώην ΓΓΠΣ και ΓΓΔΕ, παρουσίασαν τα βασικά της σημεία. Στη συνάντηση συμμετείχαν με σχόλια και παρεμβάσεις π. υπουργοί, εκπρόσωποι υπουργείων και στελέχη του ευρύτερου δημόσιου τομέα, υψηλόβαθμα στελέχη του τραπεζικού κλάδου, εκπρόσωποι κομμάτων, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, καθώς και στελέχη ερευνητικών φορέων και επιχειρήσεων.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την πρόταση της διαΝΕΟσις, εδώ:

Μια Συνολική Πρόταση Για Επιστροφη Στην Ανάπτυξη