Εκδηλώσεις

Δημόσια Εκδήλωση "Δημογραφικό: Είναι Aναστρέψιμες Oι Δυσμενείς Προοπτικές;"

Η διαΝΕΟσις και η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία διοργάνωσαν εκδήλωση την Τετάρτη 29/11 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΗδιαΝΕΟσις και η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία διοργάνωσαν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στις 18:00 στη Μουσική Βιβλιοθήκη "Λίλιαν Βουδούρη" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εκδήλωση με τίτλο "Δημογραφικό: Είναι αναστρέψιμες οι δυσμενείς προοπτικές;".

Την έναρξη της εκδήλωσης χαιρέτισαν ο Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία και πρώην Επικεφαλής της μόνιμης αντιπροσωπίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, και ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου.

Η Διευθύντρια Ερευνών της διαΝΕΟσις Φαίη Μακαντάση παρουσίασε τα ευρήματα σειράς ερευνών της διαΝΕΟσις γύρω από το ζήτημα του δημογραφικού στην Ελλάδα.

Στη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος και Πρόεδρος του ΑΠΕ-ΜΠΕ Αιμίλιος Περδικάρης, συμμετείχαν οι:

  • Μιχάλης Αργυρού, Καθηγητής Οικονομικών στο ΠΑ.ΠΕΙ και Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων
  • Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του ΔΙΚΤΥΟΥ, Πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ (HLG) για το Μέλλον του Κοινωνικού Κράτους, και πρώην Επίτροπος ΕΕ, υπουργός, βουλευτής
  • Αντιγόνη Λυμπεράκη, Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην βουλευτής, και μέλος του advisory board της διαΝΕΟσις
  • Δημήτρης Χριστόπουλος, Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου