Εκδηλώσεις

Βιβλιοπαρουσίαση "10 Μεταρρυθμίσεις Που Άλλαξαν Την Ελλάδα"

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου της βιβλίου «10 Μεταρρυθμίσεις Που Άλλαξαν Την Ελλάδα», η διαΝΕΟσις πραγματοποιεί μια σειρά εκδηλώσεων.

Με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου «10 Μεταρρυθμίσεις Που Άλλαξαν Την Ελλάδα», η διαΝΕΟσις πραγματοποίησε μια διαδικτυακή εκδήλωση-παρουσίαση του. Το βιβλίο παρουσιάζει και αναλύει την ιστορία δέκα σημαντικών -αλλά πολύ διαφορετικών μεταξύ τους- πολιτικών αλλαγών αλλά, κυρίως, αφηγείται την ιστορία των ανθρώπων και των κοινωνικών δυνάμεων που τις εισήγαγαν, τις υποστήριξαν και, τελικά, τις υλοποίησαν.

Η συζήτηση, που μεταδόθηκε αποκλειστικά διαδικτυακά, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 18:30 στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος, συμμετείχαν οι:

  • Κυριάκος Πιερρακάκης, Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  • Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

και οι δύο εκ των δέκα συγγραφέων του βιβλίου:

  • Ευάνθης Χατζηβασιλείου, Καθηγητής στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία
  • Καλλιόπη Σπανού, Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις.

Mπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ:

 

 

Επίσης, η διαΝΕΟσις διοργάνωσε συζήτηση που αφορούσε το βιβλίο στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 9:30 στην αίθουσα Εκθέσεων (Exhibition Hall) στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών.

Στη συζήτηση, που έγινε υπό τον συντονισμό του Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλου, συμμετείχαν οι:

  • Νίκος Καραμούζης, Πρόεδρος Grant Thornton Ελλάδος και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις
  • Αριστείδης Χατζής, Καθηγητής Φιλοσοφίας Δικαίου & Θεωρίας Θεσμών στο ΕΚΠΑ

και δύο εκ των δέκα συγγραφέων του βιβλίου:

  • Κατερίνα Γαρδίκα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ
  • Μάρω Μακριδή-Φερράρι, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινωνιογλωσσολογίας στο ΕΚΠΑ

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ: