Μία συνάντηση εργασίας από τη διαΝΕΟσις με αφορμή την πρόσφατη μελέτη του οργανισμού για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Εκδηλώσεις

Κλειστή Συνάντηση Εργασίας Για Το Δημογραφικό Πρόβλημα Της Ελλάδας

Μία συνάντηση εργασίας από τη διαΝΕΟσις με αφορμή τη δημοσίευση της έρευνας για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας.

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα κλειστή συνάντηση εργασίας (workshop), στην οποία παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας της διαΝΕΟσις για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.

Ομιλητές ήταν ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Επιστημονικός Υπεύθυνος της έρευνας, Βύρων Κοτζαμάνης και δύο από τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, οι Κωνσταντίνος Ζαφείρης, Επικ. Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και Παύλος Μπαλτάς, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν ενεργά εκπρόσωποι φορέων άμεσα εμπλεκόμενων με το δημογραφικό (πανεπιστημιακοί, ερευνητές, εκπρόσωποι ενώσεων τριτέκνων και πολυτέκνων, εκπρόσωποι φορέων όπως η Εθνική Στατιστική Αρχή και η Εθνική Αναλογιστική Αρχή κ.ά.).

Στη συνέχεια μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη συνάντηση εργασίας και να ανατρέξετε στα αρχεία της έρευνας της διαΝΕΟσις για το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας.