Εκδηλώσεις

Ένα Διήμερο Σεμινάριο Για Την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Ο καθηγητής του Harvard Kennedy School David Eaves βρέθηκε στην Αθήνα, ύστερα από πρόσκληση της διαΝΕΟσις, για ένα διήμερο σεμινάριο σε θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

ΗδιαΝΕΟσις διοργάνωσε ένα κλειστό διήμερο σεμινάριο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση  με τίτλο "Foundations for Digital Governance", το οποίο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 στην Αθήνα. Εισηγητής ήταν ο David Eaves, καθηγητής του Harvard Kennedy School και ειδικός σε θέματα πληροφορικής και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ο οποίος ταξίδεψε από τη Βοστόνη των Η.Π.Α. αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. 

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν σε θέματα που σχετίζονται με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από μελέτες περίπτωσης (case studies) και μέσα από τη συμμετοχή σε διαδραστικές ομάδες, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα όπως: Πόσο απαραίτητη είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση για την πιο σωστή λειτουργία του κράτους και των επιχειρήσεων; Πώς πρέπει να σχεδιάζεται μία υπηρεσία απευθυνόμενη στους πολίτες για να είναι αποτελεσματική και μέσα από ποιες διαδικασίες; Πώς μπορούν να εξοικονομηθούν πόροι, τι βήματα έχουν κάνει οι άλλες χώρες για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών, και ποιοι είναι οι πιο κατάλληλοι τρόποι για την αναβάθμιση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και στη δική μας χώρα;

Το σεμινάριο παρακολούθησαν συνολικά 75 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων, υψηλόβαθμα στελέχη του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα και μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.