Εκδηλώσεις

Οι Πέντε Δράκοι - Μια Εκδήλωση Στη Θεσσαλονίκη

Μετά την εκδήλωση της Αθήνας, οι "πέντε δράκοι" που εμποδίζουν την ανάπτυξη συζητήθηκαν και σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη.

Οι "Πέντε Δράκοι" είναι μια συνδυαστική μελέτη της διαΝΕΟσις που σκοπό έχει να προτείνει λύσεις για πέντε από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Πρόκειται για το υψηλό δημόσιο χρέος, το μη-βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, το δυσλειτουργικό φορολογικό σύστημα, τα δίδυμα προβλήματα της πολυνομίας και της κακονομίας, καθώς και το πρόβλημα των καθυστερήσεων της απονομής δικαιοσύνης.

Η διαΝΕΟσις, με την ευγενική υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), διοργάνωσε μια εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με θέμα: «ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΡΑΚΟΙ» Τι εμποδίζει την ανάπτυξη; Την εκδήλωση, που  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018  άνοιξαν με χαιρετισμούς ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου και ο Πρόεδρος του ΣΒΒΕ Αθανάσιος Σαββάκης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurobank Ergasias Α.Ε Νικόλαου Καραμούζη. Στη συνέχεια ο Νίκος Χριστοδουλάκης, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και π. υπουργός, ο Μιλτιάδης Νεκτάριος, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ο Χάρης Θεοχάρης, ανεξάρτητος βουλευτής και π. Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, ο Λεωνίδας Χριστόπουλος, Απόφοιτος Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης και υπ. διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Μιχάλης Πικραμένος, Σύμβουλος Επικρατείας και Αναπλ. Καθηγητής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μίλησαν αναλυτικά για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αντιμετωπιστούν τα Πέντε Εμπόδια-Δράκοι που εμποδίζουν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, παρουσιάζοντας στοιχεία από τις έρευνες της διαΝΕΟσις.

Τη συζήτηση συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Αλεξάνδρα Γούτα και Αθανασία Μπίδιου.