Εκδηλώσεις

Μια Εκδήλωση Για Τις Αξίες Των Ελλήνων

Με αφορμή τη δημοσίευση του ελληνικού σκέλους της World Values Survey από τη διαΝΕΟσις, την Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Μητροπολίτης Γαβριήλ και ο Νίκος Φίλης συζήτησαν για τις αξίες των Ελλήνων.

Την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, η διαΝΕΟσις πραγματοποίησε εκδήλωση με τίτλο "Οι Αξίες Μας", όπου παρουσιάσθηκαν, αναλύθηκαν και σχολιάστηκαν τα αποτελέσματα της World Values Survey.

H διαΝΕΟσις σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), ανέλαβε να υποστηρίξει και να υλοποιήσει τη συμμετοχή της Ελλάδας στη World Values Survey (WVS) που είναι μια παγκόσμια έρευνα αξιών, διεξάγεται από το 1981 σε δεκάδες χώρες του κόσμου και με το ίδιο ερωτηματολόγιο, παρακολουθεί τη διαχρονική εξέλιξη των αξιών και των πεποιθήσεων των πολιτών στις σύγχρονες κοινωνίες.

Τα αποτελέσματα της έρευνας σχολιάστηκαν και αναλύθηκαν από τον Καθηγητή Ευάγγελο Βενιζέλο, πρώην Αντιπρόεδρο της Κυβέρνηση και Υπουργό Εξωτερικών, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ και τον Νίκο Φίλη, Βουλευτή Α' Αθηνών, Μέλος της Πολιτικής  Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργό Παιδείας.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Φαίη Μαυραγάνη.

Μπορείτε να δείτε τα video από την εκδήλωση, εδώ: