Εκδηλώσεις

H Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Στην Ελλάδα: Ένα Workshop

Στην κλειστή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 στην Αθήνα παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα ευρήματα της έρευνας της διαΝΕΟσις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Ελλάδα.

Την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα κλειστή συνάντηση εργασίας με θέμα την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν τα ευρήματα και τα βασικά συμπεράσματα της σχετικής έρευνας της διαΝΕΟσις.

Εναρκτήριο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Διευθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου, ενώ στη συνέχεια η ερευνητική ομάδα, απoτελούμενη από τους Διομήδη Σπινέλλη, Καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και επιστημονικό υπεύθυνο της έρευνας, Νάνσυ Πουλούδη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκο Βασιλάκη, Ερευνητή στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Νίκη Τσούμα, Στέλεχος του Δημοσίου Τομέα - Πληροφορικός, απόφοιτος Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, παρουσίασε στους συμμετέχοντες τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας.

 

Παρεμβάσεις σχετικά με την παρούσα κατάσταση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης στην Ελλάδα, αλλά και με τα βήματα που πρέπει να γίνουν στο μέλλον πραγματοποίησαν η Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου, Βουλευτής και Υπεύθυνη Τομέα Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Νέας Δημοκρατίας και ο Πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

Για τα αποτελέσματα της έρευνας μίλησαν επίσης ο Γιάννης Καλογήρου, Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, π. Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας και Ειδικός Γραμματέας της Κοινωνίας της Πληροφορίας και ο Επίκ. Καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος Βασίλειος Περιστέρας.

Την κλειστή συνάντηση παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 προσκεκλημένοι μεταξύ των οποίων, υψηλόβαθμα στελέχη του δημόσιου τομέα, ακαδημαϊκοί, σπουδαστές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και πολιτικοί. Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε εκτεταμένη συζήτηση με τους συμμετέχοντες. Η συνάντηση εργασίας έκλεισε με μια συνοπτική παρουσίαση των σημαντικότερων συμπερασμάτων από τον Διευθυντή Ερευνών της διαΝΕΟσις Κυριάκο Πιερρακάκη.

Μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση της έρευνας εδώ:

ΠαρουσΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ