Εκδηλώσεις

Ένα Workshop Για Το Ελληνικό Σκέλος Της Παγκόσμιας Έρευνας Αξιών

Η διαΝΕΟσις και το ΕKKE διοργάνωσαν μια κλειστή συνάντηση εργασίας στην οποία σχολιάστηκαν τα σημαντικά ευρήματα της παγκόσμιας έρευνας αξιών World Values Survey στην οποία συμμετείχε για πρώτη φορά και η Ελλάδα.

Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, η διαΝΕΟσις και το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών διοργάνωσαν κλειστή συνάντηση εργασίας με αφορμή την πρόσφατη δημοσίευση του ελληνικού σκέλους της Παγκόσμιας Έρευνας Αξιών (World Values Survey).

Την εκδήλωση άνοιξαν με σύντομους χαιρετισμούς ο Γενικός Διεθυντής της διαΝΕΟσις Διονύσης Νικολάου και ο καθηγητής Νίκος Δεμερτζής, Πρόεδρος του ΕΚΚΕ, οι οποίοι αναφέρθηκαν στη σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στην παγκόσμια έρευνα αξιών.

Η συνάντηση συνεχίστηκε με δύο συνεδριάσεις στις οποίες συμμετείχαν ερευνητές του ΕΚΚΕ και ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην πρώτη συνεδρίαση με τίτλο «Κοινωνικές Σχέσεις και αξίες στην Ελλάδα της κρίσης» συμμετείχαν με ομιλίες ο Σωκράτη Κονιόρδος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και επιστημονικός υπεύθυνος της WVS για την Ελλάδα και ο Γιώργος Μπιθυμήτρης, ερευνητής στο ΕΚΚΕ, ενώ τη συζήτηση συντόνισε η Θεώνη Σταθοπούλου, Ερευνήτρια στο ΕΚΚΕ.

Στη δεύτερη συνεδρίαση με θέμα την «Ποιότητα της Δημοκρατίας» συμμετείχαν η Tερέζα Καπέλου, Senior Lecturer in Political Psychology, στο Πανεπιστήμιο του Birmingham, ο Πρόεδρος του ΕΚΚΕ Νίκος Δεμερτζής, και οι ερευνητές στο ΕΚΚΕ Χαράλαμπος Τσέκερης και Γιώργος Παπαδούδης. Τη συζήτηση συντόνισε η Βασιλική Γεωργιάδου, Αναπλ. Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τέλος, ο καθηγητής και πρόεδρος του World Values Survey Association, Χρίστιαν Χέρπφερ πραγματοποίησε την κεντρική ομιλία της συνάντησης, παρουσιάζοντας την ιστορία, τη δομή και τη μεθοδολογία της Παγκόσμιας Έρευνας Αξιών, ενώ μετά το τέλος της ομιλίας του ακολούθησε εκτενής συζήτηση με τους συμμετέχοντες την οποία συντόνισε ο ερευνητής στο ΕΚΚΕ Αλέξανδρος Αφουξενίδης.

Mπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις ομιλίες της κλειστής συνάντησης εργασίας, εδώ: