ΕΡΕΥΝΕΣ

Οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις

Πώς μπορεί η Ελλάδα να προσελκύσει μεγάλο όγκο ξένων επενδύσεων και να πετύχει ταχύρρυθμη οικονομική ανάπτυξη; Τι μπορεί να διδαχθεί από την περίπτωση της Ιρλανδίας;

Τις τελευταίες δεκαετίες οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις (FDI) θεωρούνται μια σημαντική συνιστώσα της ανάπτυξης και πολλές χώρες προκειμένου να διευκολύνουν την προσέλκυσή τους έχουν λάβει μέτρα όπως η άρση των περιορισμών και η θέσπιση κινήτρων. Στο πλαίσιο αυτό, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ανάλυση των αναπτυξιακών προοπτικών της Ελλάδας μέσω της προσέλκυσης Άμεσων Ξένων Επενδύσεων.

Η διαΝΕΟσις ανοίγει τον διάλογο για τις Ξένες Επενδύσεις με μια εκτενή δημοσιογραφική έρευνα του Μιχάλη Μητσού και της Οντίν Λιναρδάτου, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Ιρλανδία και κατέγραψαν όλους τους παράγοντες που οδήγησαν μια επίσης μνημονιακή χώρα 5 εκατομμυρίων κατοίκων να φιλοξενεί 1.400 πολυεθνικές επιχειρήσεις, να εξάγει πάνω από 100% του ΑΕΠ της, και να παρουσιάζει ανάπτυξη που το 2018 έφτασε στο 8,2%.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΩ

 

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια σειρά από συνεντεύξεις με ειδικούς που μιλούν για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και για τα άλλα μυστικά της οικονομικής επιτυχίας της Ιρλανδίας.