ΕΡΕΥΝΕΣ

Η Ανασυγκρότηση Της Βόρειας Εύβοιας

Η διαΝΕΟσις συμμετέχει ενεργά στο έργο της επιτροπής που συστάθηκε το καλοκαίρι του 2021 για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, υλοποιώντας αφιλοκερδώς δύο από τις μελέτες του στρατηγικού σχεδίου.

Μετά από την πρωτοφανή καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά του 2021 στη Βόρεια Εύβοια, η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε τη σύσταση μιας επιτροπής για την εκπόνηση σχεδίου για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας, υπό τον συντονισμό του Σταύρου Μπένου. Η επιτροπή ανέλαβε άμεσα τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας σειράς από μελέτες, και η διαΝΕΟσις ανέλαβε να υλοποιήσει και να χρηματοδοτήσει δύο από αυτές και συγκεκριμένα τις πιο "ανθρωποκεντρικές" μελέτες του προγράμματος.

Η μία, η οποία εκπονήθηκε από πενταμελή ομάδα ερευνητών υπό τον συντονισμό του ομότιμου καθηγητή Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννη Τούντα και τον καθηγητή στο Πολυτεχνείο του Μιλάνου Μάνο Ματσαγγάνη, αφορά στην ενεργοποίηση των κοινωνικών δικτύων και την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών υγείας της περιοχής. Η δεύτερη, η οποία συντάχθηκε από τον Γιώργο Πετράκο, τέως πρύτανη και καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αφορά στις δράσεις στήριξης και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής. Και οι δύο έρευνες συνοδεύονται από την αναλυτική εξειδίκευση των επιμέρους δράσεων, με πρόβλεψη για τη χρηματοδότησή τους.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρες τις δύο μελέτες εδώ:

ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ (PDF)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ (PDF)

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ (PDF)

 

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τη σύνοψη με τα βασικά συμπεράσματα των μελετών εδώ.