ΕΡΕΥΝΕΣ

Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες - 2018

Photography: iolanda / Flickr

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η έρευνα της διαΝΕΟσις αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τις αντιλήψεις και τις πεποιθήσεις των Ελλήνων σε μια σειρά από κρίσιμα θέματα.

Ποιο είναι το "προφίλ" του Έλληνα το 2018; Ποιες είναι οι απόψεις και οι πεποιθήσεις των Ελλήνων για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα; Η έρευνα της διαΝΕΟσις επαναλαμβάνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και αποκαλύπτει μια σειρά από πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς σκέφτονται οι Έλληνες πολίτες σήμερα.

Η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση διεξήχθη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2018. Φέτος, η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό της διαΝΕΟσις από την εταιρεία MRB Hellas, με πανελλαδικό δείγμα 1.250 ατόμων για καθένα από τα δύο μέρη της (και περίπου 2.500 ατόμων για μερικές κοινές ερωτήσεις) και μεθοδολογία διεξαγωγής τις τηλεφωνικές συνεντεύξεις (CATI).

Όπως πάντα, από τον Απρίλιο του 2015 που διεξήχθη για πρώτη φορά, η δημοσκοπική έρευνα περιλάμβανε συνολικά πάνω από 70 ερωτήσεις με περισσότερες από 200 μεταβλητές, που καταγράφουν τις απόψεις των Ελλήνων σε μια σειρά από θέματα: από τις αντιλήψεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη θέση της Ελλάδας σε αυτήν, μέχρι τις απόψεις για την οικονομία, τη μετανάστευση, τα ατομικά δικαιώματα, την εκπαίδευση, θρησκεία, τη σεξουαλική παρενόχληση, ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Το εύρος των συμπερασμάτων που μπορούν να εξαχθούν από αυτό το πλήθος στοιχείων είναι εξαιρετικά μεγάλο. Η διαΝΕΟσις θα δημοσιεύει το επόμενο χρονικό διάστημα σε αυτή η σελίδα μια σειρά από αναλύσεις και άρθρα που περιγράφουν κάποια από αυτά, αλλά ερευνητές, φοιτητές, δημοσιογράφοι και άλλοι ενδιαφερόμενοι μπορούν εδώ να βρουν όλα τα αποτελέσματα στις εξής μορφές:

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ (.PDF) 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ (.XLS) 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ (.SAV) Mεροσ α'ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ (.SAV) ΜΕΡΟΣ Β'

 

Μπορείτε επίσης να δείτε όλα γραφήματα της έρευνας συγκεντρωμένα σε μία σελίδα, ενώ εδώ μπορείτε να διαβάσετε μια έκθεση του Δημήτρη Μαύρου της MRB με τα βασικά συμπεράσματα.

Στα παρακάτω αρχεία, δε, μπορείτε να βρείτε τα αποτελέσματα των προηγούμενων μετρήσεων:

 

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ EΡΕΥΝΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 (.zip)


AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ EΡΕΥΝΑΣ NOEMΒΡΙΟΥ 2015 (.ZIP) 


AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ EΡΕΥΝΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 (.ZIP)