Η Συμμετοχή Της διαΝΕΟσις Στο Τέταρτο Οκονομικό Φόρουμ των Δελφών

Η διαΝΕΟσις για τρίτη συνεχή χρονιά ήταν ένας από τους Programming Partners του Delphi Economic Forum.

H διαΝΕΟσις για τρίτη συνεχή χρονιά υπήρξε ένας από τους Programming Partners του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών , το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 28/2 έως την Κυριακή 3/3 στους Δελφούς. Στο πλαίσιο αυτό φιλοξένησε δύο πάνελ, ενώ στελέχη του οργανισμού συμμετείχαν σε συζητήσεις ως ομιλητές.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο πάνελ είχε τίτλο "The Silver Economy: An opportunity for Greece" και σε αυτό παρουσιάστηκαν τα ευρήματα της έρευνας της διαΝΕΟσις που πρόκειται να δημοσιευθεί το προσεχές διάστημα για την "ασημένια οικονομία". Η μελέτη επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στο πώς θα μπορούσε να επωφεληθεί η ελληνική οικονομία από την ενίσχυση του τουρισμού τρίτης ηλικίας. Πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να υποδεχθεί τουρισμό τρίτης ηλικίας και να φιλοξενήσει επισκέπτες "μακράς διαρκείας"; Πώς θα μπορούσαν να τονωθούν συγκεκριμένοι κλάδοι όπως ο οικοδομικός;

Τη συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος, ενώ το πάνελ των ομιλητών αποτελούνταν από τον επιστημονικό υπεύθυνο της μελέτης και Καθηγητή Προληπτικής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Γιάννη Τούντα, τον οικονομολόγο και μέλος της συγγραφικής ομάδας της μελέτης Αρίστο Δοξιάδη, την υπεύθυνη Public Policy στην εταιρεία Airbnb Σοφία Γκιούσου και τον Επίκ. Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Πλάτωνα Τήνιο.

Η δεύτερη συζήτηση που διοργανώθηκε από τη διαΝΕΟσις είχε τίτλο "Beyond the economic crisis: Greece's other existential challenges". Κατά τη διάρκειά της αναλύθηκαν τα "υπαρξιακά" προβλήματα της χώρας με έμφαση στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελληνική οικονομία, στα αποτελέσματα του ελληνικού σκέλους της World Values Survey καθώς και στις επιπτώσεις της κρίσης στα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών εστιάζοντας στις κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν περισσότερο.

 

Τη συζήτηση συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος, ενώ τοποθετήθηκαν ο Διευθυντής Ερευνών της διαΝΕΟσις Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και επιστημονικός υπεύθυνος της μελέτης για την κλιματική αλλαγή στην Ελλάδα Κωνσταντίνος Καρτάλης, η Διευθύντρια του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη Μαρίλη Μέξη, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis Στράτος Φαναράς και ο Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις Πάνος Τσακλόγλου.

Ακόμα, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο Διευθυντής Ερευνών της διαΝΕΟσις Κυριάκος Πιερρακάκης συνομίλησε με τη Γενική Διευθύντρια της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας Πέγκυ Αντωνάκου, υπό τον συντονισμό του δημοσιογράφου Σταμάτη Ζαχαρού, για την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, την τεχνητή νοημοσύνη και τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η χώρα μας.

Τέλος, ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος προλόγισε την ομιλία του Καθηγητή Διεθνών Οικονομικών Richard Baldwin ο οποίος μίλησε για το μέλλον της εργασίας στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας και της παγκοσμιοποίησης.