Εκδηλώσεις

Οικονομική Ανάπτυξη Στη Δυτική Ελλάδα Στη Μετά-COVID Εποχή

Photography: Freepik / Flickr

Μια διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσαν η διαΝΕΟσις και τα επιμελητήρια Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας στη Δυτική Ελλάδα την Τετάρτη 8/7 στις 19.00.

Η πανδημία του κορωνοϊού και η κρίση που τη συνόδευσε, ανέδειξε την επιτακτικότητα της προσαρμογής σε μία νέα πραγματικότητα, αλλά και την ανάγκη επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας. Πώς πρέπει να μοιάζει ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα μας; Ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας, τα οποία θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς όφελος της πατρίδας μας;

Απαντώντας σε αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα, η διαΝΕΟσις, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Επιμελητήριο Ηλείας και το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησαν δημόσια διαδικτυακή συζήτηση προκειμένου να συζητηθεί η οικονομική ανάκαμψη και οι προοπτικές ανάπτυξης στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που χρειάζεται η χώρα μας.

Η συζήτηση με τίτλο «Οικονομική Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα στη Μετά – COVID Εποχή» πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, την Τετάρτη 8 Ιουλίου στις 19:00.

Η συζήτηση περιελάμβανε τρεις θεματικές ενότητες κατά τις οποίες σχολιάστηκαν ξεχωριστά επιμέρους οικονομικοί τομείς και κλάδοι, αλλά και τα ευρήματα σχετικών ερευνών της διαΝΕΟσις. Πιο συγκεκριμένα οι κλάδοι αυτοί ήταν: α) Ο τουρισμός και οι εναλλακτικές μορφές του στην περιοχή β) Ο αγροδιατροφικός τομέας και η προοπτική του & γ) Η χρηματοδοτική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και οι δυνατότητες που προσφέρει το ΕΣΠΑ.

Mπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συζήτηση, εδώ:

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Διαβάστε Τα Συμπεράσματα