ΕΡΕΥΝΕΣ

Covid-19: Η Ελλάδα Μετά Την Πανδημία

Έρευνες, αρθογραφία και αναλύσεις για τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Η πανδημία του κορωνοϊού που προκαλεί την ασθένεια Covid-19 είναι το σημαντικότερο γεγονός της γενιάς μας. Από τις αρχές του 2020 η οικονομική δραστηριότητα και η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα όλων των χωρών του κόσμου επηρεάστηκαν σημαντικά. Ολόκληρη η ανθρωπότητα καλείται να αντιμετωπίσει έναν κοινό εχθρό, για πρώτη φορά σε τέτοια κλίμακα. 

Σε αυτή τη σελίδα η διαΝΕΟσις συγκεντρώνει σε όλο αυτό το διάστημα άρθρα, έρευνες και αναλύσεις ειδικών για τις διάφορες εκφάνσεις του φαινομένου. Αναδεικνύουμε τα ερωτήματα και αναλύουμε τις ιδέες και τις απόψεις που κυριαρχούν στον δημόσιο διάλογο προσπαθώντας να περιγράψουμε πώς θα (πρέπει να) μοιάζει η επόμενη ημέρα για την κοινωνία μας και την οικονομία μας. Ένα μέρος αυτής της δουλειάς συγκεντρώθηκε στο βιβλίο "Οι Ιδέες της Πανδημίας", που κυκλοφόρησε από τη διαΝΕΟσις το Μάρτιο του 2021. 

οι ιδεες της πανδημίας

Στο ίδιο πλαίσιο, η διαΝΕΟσις έχει εκπονήσει και πέντε πανελλαδικές έρευνες κοινής γνώμης, για να καταγράψει το πώς αντιλαμβάνονται τις προκλήσεις και πώς ζουν μέσα στην πανδημία οι Έλληνες. Η πιο πρόσφατη διεξήχθη τον Μάρτιο του 2021 και αποτελεί το τρίτο "κύμα" μιας σειράς διαδοχικών ερευνών κοινής γνώμης που ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο και επικεντρώνονται στις στάσεις των πολιτών για τον εμβολιασμό και τις απόψεις τους εν μέσω ενός τρίτου, χειρότερου επιδημιολογικού "κύματος" της πανδημίας. Μπορείτε να διαβάσετε μια σύνοψη των αποτελεσμάτων εδώ, και να μελετήσετε τα πλήρη στοιχεία εδώ: 

αποτελεσματα ερευνας μαρτιου 2021 (PDF)

αποτελεσματα ερευνας μαρτιου 2021 (.xls)

αποτελεσματα ερευνας μαρτιου 2021 (.sav)

συνοπτική παρουσιαση αποτελεσματων μαρτιου 2021 (PDF)

Μπορείτε να βρείτε όλα τα δεδομένα και τα στοιχεία των προηγούμενων ερευνών συγκεντρωμένα στους παρακάτω συνδέσμους. Στην αρθογραφία πιο κάτω μπορείτε να βρείτε συνόψεις και αναλύσεις αυτών των αποτελεσμάτων.   

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2021 (.ZIP)

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2020 (.ZIP)

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020 (.ZIP)

AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2020 (.ZIP)

Παράλληλα, από την αρχή της κρίσης η διαΝΕΟσις ξεκίνησε και μια σειρά διαδικτυακών δημόσιων συζητήσεων για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες της πανδημίας και για την αναζήτηση αποτελεσματικών λύσεων. Μπορείτε να δείτε όλα τα επεισόδια του διαΝΕΟσις LIVE εδώ