Η διαΝΕΟσις Φιλοξένησε Τρεις Συζητήσεις Στο Πλαίσιο Του Delphi Economic Forum

Η διαΝΕΟσις για δεύτερη συνεχή χρονιά ήταν ένας από τους Programming Partners του Delphi Economic Forum (1-4 Μαρτίου 2018) φιλοξενώντας τρεις συζητήσεις.

ΗδιαΝΕΟσις αποτέλεσε έναν από τους Programming Partners του 3ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1-4 Μαρτίου 2018, διοργανώνοντας τρεις συζητήσεις:

Μια κλειστή συζήτηση που αφορούσε στα ευρήματα της νέας έρευνας για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση στην Ελλάδα, στην οποία ο επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας Διομήδης Σπινέλλης ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μανδραβέλης και οι συμμετέχοντες συζήτησαν για τα χρόνια προβλήματα της ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης και για τους τρόπους με τους οποίους τεχνολογικές λύσεις και πληροφοριακά συστήματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Μια συζήτηση για τις αξιακές, πολιτικές και πολιτισμικές πεποιθήσεις των Ελλήνων, με αφορμή τη νέα έρευνα "Τι Πιστεύουν οι Έλληνες - 2018" που πρόκειται να δημοσιευτεί στα τέλη Μαρτίου. Στη συζήτηση, την οποία συντόνισε ο διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος, ο Δημήτρης Α. Μαύρος, μέλος δ.σ.της MRB, παρουσίασε για πρώτη φορά κάποια από τα αποτελέσματα της μεγάλης πανελλαδικής δημοσκοπικής έρευνας "Τι Πιστεύουν οι Έλληνες - 2018", και ο συγγραφέας και φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος με την παρέμβασή του ανέδειξε τις έντονες αντιφάσεις στις απόψεις των Ελλήνων, προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον του κοινού.

Μια συζήτηση, τέλος, για τη νέα γενιά στην Ελλάδα, στην οποία ο διευθυντής Ερευνών της διαΝΕΟσις Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε τα ευρήματα τεσσάρων ερευνών της διαΝΕΟσις που συνθέτουν την εικόνα για τη νέα γενιά στη χώρα μας: ακραία φτώχεια, δημογραφικό, ανεργία των νέων και τριπλή πρόταση για ασφαλιστικό, φορολογικό και δημόσιο χρέος. Τα ευρήματα σχολίασαν ο Νίκος Χριστοδουλάκης, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και π. υπουργός, ο Πάνος Τσακλόγλου, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της διαΝΕΟσις και ο Δημήτρης Α. Μαύρος, μέλος Δ.Σ. MRB. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Νόνη Καραγιάννη.