Οκτώβριος 2016

Ο Μεγάλος Απολογισμός Tου ΕΣΠΑ 2007-2013

Η Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ΕΣΠΑ 2007-2013 παρέχει αναλυτικά στοιχεία για τις διαφοροποιήσεις από τον αρχικό σχεδιασμό και καταγράφει τις πολλές αστοχίες και τα εμπόδια που διαπιστώθηκαν στη χώρα μας κατά την υλοποίηση των έργων.

Μια Νέα Προοπτική Για Το ΕΣΠΑ;

Το παράδειγμα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στη διευκόλυνση της απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για την Ελλάδα.

Το ΕΣΠΑ Στο Διαδίκτυο - Μία Περιήγηση Στα Sites Των Ευρωπαϊκών Χωρών

Τι μαθαίνουν για το αντίστοιχο "ΕΣΠΑ" οι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Μια ματιά στα websites των ευρωπαϊκών προγραμμάτων δείχνει ότι η διαδικτυακή τους παρουσία σε κάθε χώρα αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα "ευρωπαϊκά λεφτά" η εκάστοτε πολιτεία.

Το Παράδειγμα Του "Ελευθέριος Βενιζέλος"

Ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στη χρηματοδότηση μεγάλων έργων, όπως αποτυπώνεται στην περίπτωση του Αεροδρομίου της Αθήνας, αναδεικνύει μια σειρά από καλές πρακτικές που μπορούν να εφαρμοστούν και αλλού.

Το Δεύτερο Επεισόδιο Του "Καθρέφτη" Σε Αποσπάσματα

Το δεύτερο επεισόδιο της εκπομπής "Η Ελλάδα στον Καθρέφτη" αφορούσε τα ευρωπαϊκά χρήματα που έχουν έρθει στην Ελλάδα από το 1982. Εδω μπορείτε να δείτε όλες τις επιμέρους θεματικές της εκπομπής.

"Ευρωπαϊκά Χρήματα Στην Ελλάδα" - Το Δεύτερο Επεισόδιο του "Καθρέφτη"

Στο δεύτερο επεισόδιο της ενημερωτικής εκπομπής του ΣΚΑΙ "Η Ελλάδα στον Καθρέφτη", παρουσιάστηκαν και σχολιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας "Ευρωπαϊκά Χρήματα στην Ελλάδα"