Εκδηλώσεις

Η διαΝΕΟσις Στο Delphi Economic Forum 2019

Η διαΝΕΟσις για τρίτη συνεχή χρονιά ήταν ένας από τους Programming Partners του Delphi Economic Forum φιλοξενώντας δύο συζητήσεις.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η διαΝΕΟσις συμμετείχε ως progarmming partner στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, διοργανώνοντας δύο συζητήσεις.

Η πρώτη συζήτηση με θέμα "H Ασημένια Οικονομία: Μια Ευκαιρία για την Ελλάδα;" πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Μαρτίου με συντονιστή τον Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλο. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας μέσα από την ενίσχυση του τουρισμού τρίτης ηλικίας. Άλλωστε η διαΝΕΟσις το επόμενο χρονικό διάστημα θα δημοσιεύσει μια νέα έρευνα στην οποία θα αναλύονται εκτενώς τα ανταγωνιστικά οφέλη που μπορεί να αποκομίσει η Ελλάδα από την "ασημένια οικονομία".

H δεύτερη συζήτηση της διαΝΕΟσις με τίτλο "Πέρα από την Οικονομική Κρίση: Οι Άλλες Υπαρξιακές Προκλήσεις Που Αντιμετωπίζει η Ελλάδα" διεξήχθη το Σάββατο 2 Μαρτίου. Οι συμμετέχοντες στη συζήτηση με συντονιστές του δημοσιογράφους του SKAI Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο αναφέρθηκαν στο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην ελληνική οικονομία, στα αποτελέσματα του ελληνικού σκέλους της World Values Survey καθώς και στις επιπτώσεις της κρίσης στα εισοδήματα των Ελλήνων πολιτών εστιάζοντας στις κοινωνικές ομάδες που επλήγησαν περισσότερο.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Delphi Economic Forum εδώ:

DELPHI ECONOMIC FORUM

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τις συνεντεύξεις που πήραμε από τους Ρίτσαρντ Μπόλντουιν για τις επιπτώσεις της τεχολογίας και της παγκοσμιοποίσης στην αγορά εργασίας χωρών όπως η δική μας, από την Επίτροπο για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία Μαρίγια Γκαμπριέλ για τις προκλήσεις της Ενιαίας Ψηφιακής Αγοράς στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια, από τον γενικό γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού Πέτερι Τάαλας για την κλιματική αλλαγή, και από τον Κρίστοφερ Γουάλι, τον άνθρωπο που έφερε στο φως το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.