Εκδηλώσεις

Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα - Μία Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη

H διαΝΕΟσις διοργάνωσε την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης εκδήλωση για την παρουσίαση της μελέτης-βιβλίου "Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα: Προτάσεις για ένα σύγχρονο δικαστικό σύστημα".

 

Μ ετά την επιτυχημένη εκδήλωση της Αθήνας, η μελέτη της διαΝΕΟσις που έχει εκδοθεί και σε βιβλίο με θέμα "Η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα: Προτάσεις για ένα σύγχρονο δικαστικό σύστημα" παρουσιάστηκε και στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 29 Οκτωβρίου και ώρα 18:00, στην αίθουσα "Αιμίλιος Ριάδης" του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (25ης Μαρτίου και Παραλία).

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τον Γενικό Διευθυντή της διαΝΕΟσις Διονύση Νικολάου, τον υπουργό Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον Αντιπρόεδρο του ΣτΕ και Αναπλ. Καθηγητή Νομικής Σχολής Μιχάλη Πικραμένο, και τη Σύμβουλο Ελεγκτικού Συνεδρίου και Διευθύντρια Οικονομικού Προγραμματισμού της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών Ελένη Λυκεσά.

Η παρουσίαση της μελέτης πραγματοποιήθηκε από τον Ιωάννη Συμεωνίδη, Επίτροπο στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και Καθηγητή Νομικής Σχολής ΑΠΘ. Ακολούθησε συζήτηση στην οποία συμμετείχαν οι: 

  • Βασίλειος Π. Ανδρουλάκης, Σύμβουλος Επικρατείας 
  • Θεοκτή Νικολαϊδου, Εφέτης
  • Χάρης Καστανίδης, Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Α' Θεσσαλονίκης - π. Υπουργός Δικαιοσύνης 
  • Γεώργιος Δέλλιος, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ 
  • Ευστάθιος Κουτσοχήνας, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης 
  • Παναγιώτης Τσινάβος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Κρι Κρι ΑΕ

Τη συζήτηση συντόνισε η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κατερίνα Σακελλαροπούλου