Εκδηλώσεις

Η Παρουσίαση Του Βιβλίου "Η Επόμενη Ευρώπη"

Την Τετάρτη 27/4/2018 πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο "ΙΑΝΟΣ" η παρουσίαση του νέου βιβλίου της διαΝΕΟσις με τίτλο "Η Επόμενη Ευρώπη".

Το βιβλίο "Η Επόμενη Ευρώπη" είναι ένας συλλογικός τόμος με 20 κείμενα από προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που γνωρίζουν το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και αναλύουν το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση που πρέπει να έχει η Ελλάδα σε αυτή.

Ανάμεσα στους συγγραφείς είναι ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο Επίτροπος οικονομικών Πιερ Μοσχοβισί, ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος και άλλα σημαντικά πρόσωπα που είτε έχουν θητεύσει σε θεσμούς και όργανα της Ε.Ε., είτε έχουν βαθιά γνώση των θεμάτων που άπτονται της Ε.Ε. μέσα από την ακαδημαϊκή ή επαγγελματική τους πορεία.

H παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο "ΙΑΝΟΣ" (Σταδίου 24, Αθήνα) στις 27/4/2018 . Ομιλητές ήταν o Μαργαρίτης Σχοινάς, Επικεφαλής Εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Άννα Διαμαντοπούλου, Πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρ. Επίτροπος Ε.Ε. & πρ. Υπουργός και  ο Λουκάς Τσούκαλης, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών & Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Τη συζήτηση συντόνισε ο Διευθυντής Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρής Γεωργακόπουλος.

Εδώ μπορείτε να δείτε ένα βίντεο με αφορμή το νέο βιβλίο της διαΝΕΟσις, στο οποίο 6 Έλληνες ευρωβουλευτές μιλάνε για το μέλλον της ΕΕ και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια.